изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:42 EET
ГЪДЕЛЪТ - НАЧИН ЗА УДОВОЛСТВИЕ И ЗДРАВЕ    
ЛюбопитноАбсолютно всеки човек изпитва гъдел - някои в по-малка степен, други в по-голяма. Според тълковния речник "гъделът е особено раздразнение при докосване на известни места по тялото, обикновено придружавано със смях".

Абсолютно всеки човек изпитва гъдел - някои в по-малка степен, други в по-голяма. Според тълковния речник "гъделът е особено раздразнение при докосване на известни места по тялото, обикновено придружавано със смях".
Как влияе обаче гъделът като физиологично усещане на човешкото тяло?
Вероятно ще се изненадате, че гъделът има доста повече измерения, отколкото предполагате, че е свързан с вашия характер, дори с вашата сексуалност. Гъделичкането има дори и терапевтичен ефект. Изкуството на гъделичкането има доста дълга история и е забелязано далеч преди съвременната медицина. Сред многобройните си приятни и не чак толкова приятни задължения руските придворни дами по времето на императрица Елисавета I, царувала от 1730 до 1762 г. имали и едно по-особено. Те трябвало почти всяка вечер да гъделичкат своята господарка, за да предизвикват у нея сексуална възбуда.  Еротичните игри с гъделичкане обаче са превърнати в изкуство в Япония. Японските гейши ги използват като допълнителен елемент за сексуално възбуждане и дори като точно определена форма на сексуално задоволяване. В Япония са изобретили цял арсенал от пособия за тази цел. Освен гъшите и пачите пера, предназначени за писане, но и за гъделичкане, японците изработвали и специални метлички от перушина, които предизвиквали много нежен и много приятен гъдел при допир с кожата. Японските гейши никога не си служели с върха на пръстите, за да погъделичкат някого. Освен това те отлично познавали най-чувствителните точки от човешкото тяло, съсредоточени в ерогенните зони, и прилагали необичайното си изкуство именно в тези точки.
Днес гъделът е предмет на задълбочено научно изследване. Според редица изследвания хората, които имат по-весел и по-жизнерадостен характер, изпитват много по-силен гъдел, отколкото сериозните и затворените. Учените установиха също, че в ранното детство гъделът въздейства благотворно, ако е предизвикан от майката. Гъделичкането кара бебето да се усмихва и намалява чувството му за боязън от
околните. По тази причина учените смятат, че лекото гъделичкане
в най-ранна възраст благоприятства по-късното оформяне на
характера и прави човека по-общителен и по-отворен към социални контакти.
Любопитно е, че някои хора почти не усещат гъдел. Освен това един и същи човек в определен момент може да реагира на гъделичкането със смях, а в друг - да изпита крайно неприятно усещане. Всичко зависи от ситуацията, в която се намира. Изследвания показват, че чувството за хумор у човека е в пряка зависимост от осезателните му реакции - колкото те са по-силни и по-приятни за самия него, толкова по-развито е и чувството му за хумор. Тоест, колкото повече усещате гъдел или ви гъделичкат, толкова повече това намалява стреса.
Най-сензитивните зони на гъдел са стъпалата, мишниците, хълбоците, вътрешната страна на ръцете и бедрата. Нежното гъделичкане там може да предизвика силна сексуална възбуда и множество приятни усещания.
По-слабо чувствителни зони са гърдите, корема външната страна на прасците, бузите, шията и дланите.
 


Сходни връзки

ГЪДЕЛЪТ - НАЧИН ЗА УДОВОЛСТВИЕ И ЗДРАВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди