изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:22 EET
УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ В ДОБРИЧ ЧАКАТ СТАНОВИЩЕТО НА МОН И МФ    
НовиниПо време на визитата си в София кметът на Добрич Детелина Николова се срещна с главния секретар на Министерството на образованието и науката за планиране на заплатите на учителите за 2005 година, информираха от пресслужбата на общината. До този момент МОН е изпратила становище до Министерството на финансите за увеличаване на средната брутна работна заплата на учителите в Добрич. Д. Николова е провела разговор и със специалисти от Министерство на финансите и се очаква окончателното им решение по въпроса.

В Министерството на културата кметът на Добрич е депозирала писмени искания за финансиране на ремонтите на 3 културни института в града - Художествена галерия, куклен театър \"Дора Габе\" и драматичен театър \"Йордан Йовков\". Искането е за укрепване на облицовъчните плочи, ремонт на фасади и експозиционни зали в галерията, хидроизолация на покрива и газифициране на сградата на кукления театър и първи етап на проектиране и газифициране на драматичния театър. Във връзка с тези писмени искания Д. Николова се е срещнала с директора на дирекция \"Капитално строителство\" - Златко Халваджиев и с доц. д-р Евгений Сачев, който е директор на Национален център \"Музеи, галерии и изобразителни изкуства\", като двамата специалисти са приели поканата на кмета на Добрич следващата седмица да гостуват в града и на място да се запознаят с ремонтните нужди на обектите.
 


Сходни връзки

УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ В ДОБРИЧ ЧАКАТ СТАНОВИЩЕТО НА МОН И МФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди