изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:25 EET
Уникален юбилей на шведски близначки    
ЛюбопитноУникален юбилей отбелязват днес шведските близначки Сири Ингварсон и Гунилда Гелщедт: двете навършват общо 200 години.

Сестрите, които живеят в Стокхолм на третия и четвъртия етаж на жилищна сграда без асансьор, и се оправят без чужда помощ, твърдят, че няма тайна за дълголетието им. Понякога на шега казват, че цялата работа е в ряпата. Само благодарение на нея те оцелели през Първата световна война.

Сири Ингварсон, която е с 30 минути по-стара от Гунилда Гелщедт, уверява, че никога не е била сериозно болна, нито е получавала травми и наранявания. Но "по-младата" близначка преди две години си счупила бедрената кост и за пръв път в живота й се оказала в болница. За щастие бързо се възстановила и върнала у дома. Според 62-годишния син на Сири дълголетието на близначките се дължи на оптимизма им, на доброто им съжителство и на физическата активност. Те постоянно са в движение, не се заседяват у дома и всеки ден по няколко пъти слизат и се качват по стълбището. По данни на Каролинския медико-хирургичен институт в Швеция има 86 000 двойки близнаци, но Сири и Гунилда са най-възрастните. През 2000 г. на 107-годишна възраст починаха две японски близначки, най-възрастните според Книгата на рекордите Гинес. Информацията е на агенция БГНЕС.
http://www.dnesplus.com
 


Сходни връзки

Уникален юбилей на шведски близначки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди