изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:48 EEST
Investor.bg: Американец забогатява от бурканче с кафе    
Любопитно

Жител на Калифорния ще получи 15,6 млн. долара компенсация от Нестле за това, че компанията е използвала лика му за реклама на Нескафе без негово разрешение, съобщи Dnes.bg.



Щастливецът се казва Ръсел Кристоф, бивш модел, който през 1986 година направил една от многото си редовни фотосесии. Скоро забравил за нея, докато три години по-късно не видял собственото си лице на бурканче разтворимо кафе на рафт в кварталния магазин.

Кристоф подал жалба в съда срещу мултинационалната компания. От Нестле му предложили извънседебно обезщетение от 100 000 долара, но американецът отказал.

Съдът в Лос Анжелис наложил глоба на Нестле в размер на 15,6 млн. долара, за това, че са използвали снимката на модела без негово разрешение и са извлекли полза от това. Тази сума е почти два пъти по-голяма от исканото от Кристоф обезщетение - 8,5 млн. долара.

Освен това, съдът е наредил на ищеца да се изплатят и 5% от печалбите на Нескафе от 1997 до 2003. Това е времето, през което бурканчетата с Нескафе са се продавали със снимката на Ръсел в Мексико, Южна Кореа, Япония, Израел, Кувейт и САЩ.

От щатския клон на Нестле смятат да обжалват решението, докато Ерик Стокъл, адвокатът на Кристоф, казва, че дори не се е надявал да получи такова голямо обезщетение за клиента си. Ръсел Кристоф понастоящем работи като пазач в залива на Сан Франциско.

Бившият модел няма да се успокои, докато снимката му не слезе от бурканчетата разтворима напитка, пише американската преса, защото Ръсел не обичал Нескафе...
 


Сходни връзки

Investor.bg: Американец забогатява от бурканче с кафе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди