изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:03 EEST
Омъжените стигат по-бързо до катафалката    
Любопитно  Изследване хвърля сянка на съмнение върху традиционното мнение, че бракът е най-доброто решение за дълъг и щастлив живот.


Според австралийски учени мнението, че бракът влияе добре на здравето и че неомъжените жени имат по-малки шансове до доживеят до дълбока старост, въобще не е вярно.
На базата на проучване, проведено сред 2 300 австралийки на над 60-годишна възраст, учените от университета Куинсланд в Брисбейн са установили, че разведените, вдовиците и неомъжените жени са по-здрави от омъжените. “Може би омъжените жени се изтощават повече заради грижите за съпруга си”, каза Белинда Хюит пред вестник “The Sydney Morning Herald”.
От 1991 г. досега процентът на разведените жени и на жените, които живеят разделени с партньора си и които са на повече от 60 години, е нараснал в Австралия от 6,3 % на 9,6 % при популация от 20 милиона. Хюит подчертава, че изследването хвърля сянка върху традиционното мнение, че бракът е най-доброто решение за дълъг и щастлив живот. По-възрастните жени,които живеят сами, водят активен живот и участват в социалния живот, както и останалите хора. Според тях мнението, че бракът влияе добре на здравето и че неомъжените жени имат по-малки шансове до доживеят до дълбока старост, въобще не е вярно. На базата на проучване, проведено сред 2 300 австралийки на над 60-годишна възраст, учените от университета Куинсланд в Брисбейн са установили, че разведените, вдовиците и неомъжените жени са по-здрави от омъжените. “Може би омъжените жени се изтощават повече заради грижите за съпруга си”, каза Белинда Хюит пред вестник “The Sydney Morning Herald”.
Всъщност, както и да живееш, все свършваш в катафалка. Но може и без нея... Неизвестни злосторници откраднаха катафалка по време на траурна церемония в църква в Западна Франция, съобщи БГНЕС. Никой от присъстващите не забелязал как е изчезнала погребалната кола, но според местните медии ключовете били оставени вътре в нея, което вероятно е улеснило крадците. Липсата на катафалката била установена на излизане от църквата, когато служителите на погребалното бюро възнамерявали да пристъпят към откарването и погребването на покойника.
И у нас се случват истории с катафалки, за щастие не фатални. Тази седмица в Пловдив пострада пешеходка, която била блъсната на ул.\"Драган Цанков” от лек автомобил “Волво” - катафалка, управляван от И.Д. (28 г.), Жената е с контузна рана и мозъчно сътресение. Настанена е в болница без опасност за живота.
По първоначални данни причините за инцидента са несъобразена скорост на автомобила и неправилно пресичане на пешеходката. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Омъжените стигат по-бързо до катафалката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди