изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:37 EEST
13 СЕЛА В ДОБРИЧКА СА ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПОСЛЕДНОТО НАВОДНЕНИЕ    
ОбществоКметовете и кметските наместници на 13 села на територията на община Добричка са внесли докладни записки до специална комисия с искане на средства за отстраняване на нанесените щети на 26 януари.

Това съобщи за НДТ главният специалист по Гражданска защита Жейно Мирчев. Става дума за щетите в следствие на падналия тогава проливен дъжд. Специалната комисия, назначена със заповед на кмета на общината Петко Петков, е успяла да обходи 7 от селата - Полковник Минково, Богдан, Бранище, Славеево, Победа, Поп Григорово и Опанец. В тях нанесените щети са на стойност около 400 000 лева. Основно е отнесена асфалтова и трошетнокаменна настилка и са повредени водостоци, обясни Ж. Мирчев.
Заради падналите след това снегове и обявеното бедствено положение комисията не успяла да посети останалите шест села и да направи снимки на щетите. Пострадали са Карапелит, Стефаново, Житница, Божурово, Черна и Царевец. Когато е възможно да бъдат оценени загубите, община Добричка - чрез областния управител, ще изпрати до Централната комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи  предложение за отпускане на средства.

 


Сходни връзки

13 СЕЛА В ДОБРИЧКА СА ПОСТРАДАЛИ ПРИ ПОСЛЕДНОТО НАВОДНЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди