изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:58 EEST
Самоковеца убит от българи, холандската версия отхвърлена    
Ред и сигурностДвама души от бандата на Йосиф Йосифов - Йоско, Христо Христов и Георги Владимиров, който е бил в Амстердам по време на убийството на


Константин Димитров – Самоковеца, са заловени в Шумен, съобщи главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Ген. Борисов каза, че двамата задържани са убийците на Самоковеца, а не холандецът Ервин Врекер - осъден на 15 години затвор в Холандия за убийството. Врекер е само помагач при атентата, според генерала. "Ние противопоставяме двете тези и трябва да се установи кой е прав", допълни Борисов. За това противопоставяне ген. Борисов говори отдавна.
Самият Врекер посочи Качиков като физически извършител на убийството на Косьо Самоковеца.
Владимиров е извършил убийство през 2000 година в съучастие с Васил Качиков - Дългия. След това той напуска нелегално България и се установява в Холандия, използвайки фалшиви документи за самоличност. Владимиров е бил активен участник в групата на Йоско.
По време на извършването на убийството на Самоковеца в Амстердам Владимиров се намира в Холандия заедно с Васил Качиков. Обявен е за издирване от Интерпол с червена бюлетина. Владимиров влиза с фалшиви документи в България.
Христо Христов е обявен за общодържавно издирване заради влязла в сила осемгодишна присъда от сливенски съд. Според Борисов Христов е използвал 17 мобилни телефона. 
Групата на Йосиф Йосифов-Йоско се споменава във връзка с разследванията за убийствата на Шаки и Борчо, с отвличането на Стефко Колев, с убийството на Филип Найденов-Фатик.
Йоско бе задържан и за незаконно притежание на оръже, открито край столичния ресторант "Пчела", където бе извършено убийство. Тогава срещу Йосифов бе внесено само обвинение за притежание на оръжие, тъй като когато бе извършено убийството край ресторант "Пчела" той бе в затвора. Според запознати Йосифов е близък на заподозрения за убийството на Самоковеца Васил Качиков, който бе задържан във Франция и екстрадиран у нас.
Ген. Борисов каза, че България изнася престъпност за Европа, поради "несъдействието на законодателната власт". http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Самоковеца убит от българи, холандската версия отхвърлена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди