изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:08 EET
Папа Йоан Павел II описва в нова книга опита за убийството му през 1981 г.    
Новини Рим. Папа Йоан Павел II за пръв път публично описва моментите, след като бе ранен тежко през 1981 г., посочвайки в новата си книга, че е бил силно изплашен и изпълнен с болка, но е имал “странно чувство на увереност, че е трябвало да живее”, предаде АП.

Той отбелязва в книгата си, че този, който е трябвало да го убие – турчинът Али Агджа, е “разбрал, че над силата му – да стреля и да убие – стои по-голяма сила”.
В книгата му: “Памет и самоличност: Разговори между хилядолетията”, Светият отец разказва, че си спомня, че е бил откаран в болница, но не помни много от случилото се след като е пристигнал там, тъй като е бил “почти от другата страна”. “Агджа знаеше как да стреля и стреляше уверено. Но като че ли някой ръководеше куршума”. По думите му Агджа е професионален убиец и съвсем естествено като такъв да е бил нает от някого. Той обаче не посочва кой според него се крие зад опита за убийство, а определя покушението като “последната конвулсия на насилствените идеологии на 20 век”.
АП отбелязва, че са съществували спекулации, че агенти от българските тайни служби са помогнали на заговора за убийството на светия отец поради връзките на България с КГБ. През 2002 г. обаче папа Йоан Павел II остави въпроса да почива в мир, подчертавайки, че никога не е вярвал в българска връзка с Агджа.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Папа Йоан Павел II описва в нова книга опита за убийството му през 1981 г. | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Папа Йоан Павел II описва в нова книга опита за убийството му през 1981 г.
Автор: Anonymous да 2005-02-18 @ 21:00 EET
НА ПАПАТА НЕ МУ СТИГА ВЪТЪКА
ДА ЧЕТЕ ПА КАМО ЛИ ДА ПИШЕ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди