изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:10 EEST
Български мартеници правят в крайния серевоизток на Индия    
ЛюбопитноБългарски мартеници правят в крайния серевоизток на Индия – хималайския щат Нагаленд и на остров Фиджи в Тихия океан.

Всичко започва от една индийска връзка. На три наши момичета от индология в Софийския университет. Сега правят магистратура. Специализирали са 8 месеца сред вибрациите на вечния Тадж Махал в Агра. Завършили са първи сред чуждите студенти. А за някои хинди е матерен език. Макар и непрофесионалисти печелят проект на могъщия Нешънъл Джеографик Ченъл.

За Нагаленд – този трудно достъпен край с горди и неподкупни хора, 16 племена, повечето християни. Заради приятелите ни там от Агра – е убедено едно от момичетата Илиана. Сега очакват мартеници от тук. Те, както и приятелите им от Фиджи, се научили сами да ги правят. А Нешънъл Джеографик чака филма на Илиана за фестивала на птицата-носорог в Нагаленд.

Илияна – едно от трите наши момичета, ударили джакпот в Нешънъл Джеографик. С огърлица от племето сема. Тръгнало от Разград. Устремено към Големия свят. И както по онези земи с огромен заряд положителна енергия. А тук можем да чакаме гости от Нагаленд. http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Български мартеници правят в крайния серевоизток на Индия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди