изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:02 EET
Луксозен хотел отваря врати в Бавария на мястото на резиденция на Хитлер    
ЛюбопитноЛуксозен алпийски хотел, който отваря врати днес в Бавария, предизвиква спорове в Германия. Новият обект на веригата "Интерконтинентал" в Оберзалцберг се намира почти на същото място, където някога е била лятната вила на Хитлер "Бергхоф".

Това ражда опасения, че хотелът ще привлича неонацисти, заговори се дори за нацистки туризъм.

Известната лятна резиденция на Хитлер в Берхтесгаден е разрушена през 1952 година. Американската армия използва къщата за гости на фюрера в живописното кътче като своя почивна база. През 1996 година го връща на баварските власти, които решават да го превърнат в туристически обект. Тежкото наследство на курорта обаче не е забравено.

За миналото информира специално изграденият исторически център и книгата "Смъртоносна утопия", копие от която има във всяка от 138-те стаи на новия хотел. Властите не споделят страховете на еврейски групи, че мястото ще се превърне в неонацистко сборище. Подобни места ще бъдат лишени от митичен ореол, само ако започнат да се използват по съвременен начин.

"Не бива на това чудесно кътче да се обърне гръб само, защото е било използвано от нацисткия режим", казва финасовият министър на Бавария. Местните хора гледат на въпроса прагматично - историята не може да се отрече, а туризмът ще задържи младите. Стаята в новия хотел струва между 200 и 2000 евро на вечер. http://news.bnt.bg/

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Луксозен хотел отваря врати в Бавария на мястото на резиденция на Хитлер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди