изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:13 EET
Показаха уникални снимки на човешкото тяло отвътре    
НовиниУникални снимки от вътрешността на човешкото тяло бяха показани за пръв път в книгата на The science photo library.


Клетки, тъкани, различни системи и части от човешкия организъм са представени на фотографиите. С помощта на съвременните технологии човешкото тяло показва една от най-привлекателните си страни, смесвайки науката с изкуство.

Ембрион. Три дни след зачатието, оплодената яйцеклетка вече се е разделила на осем и се е образувала зиготата. Най-малките сферички са в момент на делене. Зиготата е заснета в момента в който се придвижва от фалопиевите тръби към матката, където в следващите девет месеца ще се развие до напълно завършено човешко същество.

Клетки убийци- тези клетки защитават организма от вируси и микроби. Те са основна част от имунната система. Когато се доближат до “вражеска клетка”, тези “стражи” изпускат химическо съединение с което неутрализират нападателя. Човек се разболява, когато вирусните клетки са повече и по-силни от клетките- убийци.

Нервни клетки- по-познати са като неврони и съставят нервната система. Тази нервна клетка принадлежи към частта на мозъка, която отговаря за мускулната активност и координацията.

Кристалчета естроген -сините образувания са кристали естрадиол, най-силния от шестте хормона на естрогена, който се произвежда от женския организъм и отговаря за функциониранто на репродуктивните органи на жената и за някои от вторичните полови белези. Естрадиола се отделя в яйчниците и контролира месечния цикъл.

На последната снимка се виждат група червени кръвни телца.

Няма информация дали книгата ще бъде представена и на българския пазар.

Снимка: elmundosalud.es
 


Сходни връзки

Показаха уникални снимки на човешкото тяло отвътре | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди