изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:11 EEST
Фолк певици са готови да пътуват до Ирак    
НовиниДокато все още е неясна съдбата на идеята депутати да заминат за Ирак, Би Ти Ви се опита да разбере дали е възможно там да отиде друг вид делегация.

Както знаете, през 2003 година Слави Трифонов изнесе концерт на българските военнослужещи. Сега български поп-фолк изпълнители са готови да пътуват за Ирак, за да повдигнат духа на нашите войници. Импровизираните концерти са честа практика в американската армия.

Камелия, Рени и Ивана обясниха, че са съгласни да помогнат с техни изпълнения за повдигането на духа на българските военнослужещи. Те обясниха, че си дават сметка за това, че обстановката в Ирак е много сложна и българските военни имат нужда да разберат, че в България ги подкрепят и обичат.

\"Бих избрала песни, с които да мога да ги развеселя, да мога да ги отпусна. Да им кажа, че ние, тук, в България по всякакъв начин ги подкрепяме, по всякакъв начин искаме да им помогнем да се чувстват обичани и чакани. Имам достатъчно песни, като \"Ти си истински мъж\", защото те са точно такива\", коментира Камелия.

\"Тук ги чакат много хора - майки, бащи, деца. И тяхната любов е много по-силна от всички бомби на света. Затова аз искам да им изпея моите песни за любовта, като \"Влюбих се опасно\". Още такива, които носят именно посланието на любовта. Да вдъхна повече сила и увереност и надежда. Те ще разберат, колко много хора ги обичат, искрено са с тях и се надяват да се върнат в родината си\", каза Рени.

\"Момчета, животът не е само шампанско и сълзи. В живота има и трудни пътища. Вие избрахте трудния път и затова много ви уважавам и ви стискам палци. Моля се за вас да си дойдете. Да избършем сълзите и да отворим шампанското\", заяви Ивана.

През 2003 година Слави Трифонов изнесе концерт на българските военослужещи в Кербала по повод коледните и новогодишни празници.

Подобна практика има американската армия, която е организирала за свои контингенти по света концерти на Елвис Пресли, Мерилин Монро, Шер, Доли Партън, Марая Кери.

\"Чудесно е, когато някой идва в Ирак, за да повдигне духа на войниците. Много певци идват тук и правят концерти за тях по програмата USO. Това е една програма на Съединените щати, създадена, за да повдига духа на армията\", посочи сержант Томас. Той обясни, че осигуряването на сигурността на изпълнителите е задължение на съответния контингент.

Отправихме официално питане към Генералния щаб на Българската армия какви забавления осигурява на контингента ни в Ирак и планира ли да изпрати в българската база фолк певици, които да разведрят нашите военни.

От Генералния щаб информираха, че досега заедно с инспекции на личния състав на контингента в Ирак на национални празници и на Коледа, и Нова година са изнесени два концерта, и че всеки, който иска да се весели и да прекарва свободното си време, има това право и възможност.

\"В контингента има интернет, чете се всякаква литература, има вестници, списания, гледа се българска национална телевизия. Така че, ако някоя фолк певица се престраши да отиде и да си сложи бронежилетка, каска и военна униформа и се опита да направи шоу - защо пък не! Защо да не отиде\", коментира Владислав Прелезов, говорител на министъра на отбраната.

Всички депутати от комисията по външна политика отбрана и сигурност, които Би Ти Ви попита, са готови да заминат за Ирак. Доброволци за опасната мисия открихме от всички политически сили, включително и сред управляващите.

Тошо Пейков от НДСВ беше категоричен, че ще замине за Ирак.

\"Ами, вижте, след като живи хора сме пратили там, ако бъда определена, бих отишла\", заяви Анелия Атанасова от НДСВ.

\"Гласувал съм за изпращането и бих заминал\", посочи Николай Камов от \"Коалиция за България\".

\"Аз лично съм съгласен, но се надявам, че това не е идея да се прави туристическо посещение в Ирак, а като част от подкомисия, която да разследва. Извън този контект е смешно\", каза Николай Младенов от СДС.

\"След като президентът и министърът на отбраната посетиха батальона, а заявяват, че не носят отговорност за него, нормално е и депутатите да го посетят. Рисковете са известни, но аз не се притеснявам\", заяви Димитър Абаджиев от ДСБ. В отговор на въпрос, той потвърди, че е слагал бронежилетка и посочи: \"Аз съм бил в школата за запасни офицери и съм офицер от запаса.\"

Идеята на депутатите от ДСБ да заминат за Ирак не е новост. Още при първата атака срещу рейнджърите в Ирак Алеко Кюркчиев и Камен Влахов от НДСВ предложиха да заминат, за да разследват случая на място. Идеята се провали заради мерките за сигурност.

\"Понякога опозицията копира идеите на управляващите\", коментира Алеко Кюркчиев. Попитан дали не е по-добре вместо депутати, да се изпратят фолк звезди, които са любимци на народа,  депутатът каза: \"Това се практикува от американската армия, но не от фолк звезди, а истински звезди.\"

Твърдението, че Доли Партън е фолк звезда в САЩ, Алеко Кюркчиев коментира така: \"Имайте предвид, че българският фолк е разделен на две и едното се казва български фолк, а другото е чалга.\"  

\"За всички си има място и мисля, че редно е и едно, и друго, не само певици - не от изкуството, нещо от България и т.н.\", посочи Анелия Атанасова. 

На въпроса дали не смята, че ще се радват повече на певици, Димитър Арабаджиев отговори: \"Съвсем различно е - може би ще се зарадват и на певици, но е важно да отидат и депутати.\"

\"Мисля, че народните представители могат да бъдат съпроводени от певици\", сподели Тошо Пейков. http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Фолк певици са готови да пътуват до Ирак | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Фолк певици са готови да пътуват до Ирак
Автор: Anonymous да 2005-03-19 @ 13:41 EET
БЕЛКЕМ ЧАЛГАТА ДОНЕСЕ ДЕМОКРАЦИЯ.
МАКДОНАЛС И \"ДОМУС & БУШ\" ЯВНО Е В КРИЗА.
МАЙ ДА УБИВАТ НЕ Е САМО ПАТЕНТ USA.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди