изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:22 EEST
Земеделските производители поискаха да отпаднат винетките за селскостопанската техника    
ЗемеделиеСофия. Земеделските производители поискаха да отпаднат винетките за селскостопанската техника, с която се работи на полето. В Търговищкия регион земеделските кооперации трябва да заделят от 3 до 20 000 лева, за да сложат винетки на тракторите.

Стопаните смятат, че това е твърде голям и неоправдан разход. Макар че ползват междуградската пътна мрежа, машините пътуват само на кратки разстояния. Земите, които обработва кооперацията в село Алваново са разположени от двете страни на главния път София – Варна. За да стигнат до полето машините на стопанството трябва да минат около 100 метра зад знака за винетка.
Христо Костов, земеделец: За един малък участък ние трябва да плащаме стойността на винетка. Това нещо не би следвало да се прилага за селскостопанските производители, затова защото те реално не извършват действия върху пътя.
Стопаните настояват винетките да отпаднат поне за основната земеделска техника, която се придвижва на къси разстояния. В противен случай сумите за пътни стикери ще се окажат непосилни за повечето кооперации в региона.
Димитър Киряков: За техниката, която е закачил или за комбайната трябва да се плащат винетки. Ние ще изпратим изложение до Министерството на земеделието да не се плаща за такова разстояние.
В момента тракторите на кооперациите вече са на полето, нито един от тях няма винетка. Това означава, че ако бъдат хванати да се движат по главните пътища ще бъдат глобени с 1000 лева.
От Агенция "Пътища" коментираха, че премахването на винетките за селскостопанската техника може да стане само с промяна на закона. Към момента винетките са задължителни за всички превозни средства, които използват републиканските пътища, с изключение на колите на "Бърза помощ", пожарната, полицията, "Пътна помощ" и снегорините през зимата.
Информацията е на бТВhttp://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Земеделските производители поискаха да отпаднат винетките за селскостопанската техника | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди