изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:16 EEST
В Белгия е направено най-голямото шоколадово яйце на света    
Любопитно По време на великденските празници жителите на ЕС - около 450 млн. души - ще изядат 3 млрд. яйца, а 350-те милиона американци - близо 2 милиарда и 900 милиона. Изчислението е направено от Националния съюз на птицевъдите в Италия.

В много страни по света съществува традиция за боядисване на яйца за Великден, но на масата присъстват и шоколадови лакомства във формата на великденски яйца. Символиката на най-значимия християнски празник е заимствана от древни обреди на евреите и езическите народи. Във всички древни култури яйцето е символ на плодородието и зараждането на новия живот.

По случай Великден в Белгия беше направено най-голямото шоколадово яйце на света. Хиляди деца и родителите им се събраха на пазара в малко селище край Бюксел, за да видят огромното великденско яйце.

Гигантското яйце е високо 8 метра и 32 сантиметра и е широко 6 метра и 39 сантиметра. Негов създател е майсторът- сладкар Гилиан. Представители на книгата на рекордите Гинес потвърдиха, че това е най-голямото шоколадово яйце в света. Яйцето е отнело две седмици на 26 майстори-готвачи, а за приготвянето му са използвани 1950 килограма шоколад.  http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

В Белгия е направено най-голямото шоколадово яйце на света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди