изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:16 EEST
Светият отец оставил мистериозен ”документ”    
Новини  Папа Йоан Павел II е оставил “документ”, който все още не е прочетен, съобщи говорителят на Ватикана Хоакин Наваро-Валс след


днешната конгрегация на кардиналите във Ватикана, предаде АФП. Не бе съобщено дали \\\"документът\\\" е завещание на папата.
Във вторник българският посланик във Ватикана Владимир Градев заяви пред Дарик радио, че \\\"все още не е известно дали папа Йоан Павел ІІ е оставил завещание след смъртта си.
За пръв път в историята конклавът на кардиналите, който ще избере наследник на папа Йоан Павел II ще се проведе на цялата територия на Ватикана, а не само в Сикстинската капела. Изборът на наследник на папа Йоан Павел II ще бъде обявено за пръв път от камбаните на базиликата “Св. Петър”, както и с традиционния бял дим от комина на капелата. Това предаде АФП, като цитира монсеньор Пиеро Марини, епископът, който отговоря за литургиите във Ватикана. (За традиционната процудура по избор на нов папа - вижте линка встрани.)
Говорителят на Ватикана Наваро-Валс заяви след заседанието на конклава, че конгрегацията - колегията на кардиналите, все още не е определила точна дата за свикване на конклава, който трябва да избере наследник на покойния папа Йоан Павел Втори. 88-те кардинали, участвали в днешното ново заседание на конгрегацията, не са взели решение за начало на конклава, обясни Наваро-Валс. По силата на апостолическата конституция, въведена от Йоан Павел Втори през 1996 г., конклавът за избор на нов папа трябва да започне между 15-ия и 20-ия ден след смъртта на покойния.
Междувременно настъпва хаос в Италия заради затруднените придвижвания на поклонници към Рим. Десетки хиляди души са изпълнили централния площад на Ватикана, оградени от метални бариери. Опашката, състояща се от по 20 колони хора, се извива на повече от километър по широката улица, водеща към базиликата Свети Петър и продължава по улиците на Ватикана.
Милиони хора продължават да се стичат към италианската столица. В различни райони на Рим се монтират системи за противовъздушна отбрана \\\"Спада\\\". Ще бъдат мобилизирани между 10 и 15 хиляди военнослужещи и полицаи. Близо 1500 агенти ще са заети с пряката охрана на високите гости, безда се смята охраната от техните страни, чийто брой се държи в тайна. В Рим ще дежурят специални подразделения за защита срещу потенциални химически, биологически и радиационни атаки.
(За безпрецедентните мерки - вижте линка)
Група от около 300 вярващи от областта Кампания в Южна Италия, които искат да пътуват за Ватикана, за да отдадат последна почит на покойния папа Йоан Павел Втори, блокираха тази сутрин железопътната линия от Реджо Калабрия за Рим в знак на протест срещу липсата на места във влаковете, пътуващи за столицата. Влакът, с който те искали да потеглят за Рим рано сутринта във вторник, бил пълен и след двучасовата блокада държавната ЖП-компания изпратила втора композиция. В понеделник Управлението на италианските железници съобщи, че пуска по различните маршрути в страната 29 допълнителни влака, с които ще могат да се превозят около 16 000 поклонници до Рим и обратно във връзка с поклонението пред тленните останки на папа Йоан Павел Втори и погребението му в петък. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Светият отец оставил мистериозен ”документ” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Светият отец оставил мистериозен ”документ”
Автор: Anonymous да 2005-04-06 @ 21:35 EEST
УМЕН ЧОВЕК БЕШЕ,ЗОР ЩЕ ВИДИТЕ ДОКАТО
МУ ПРИНАЧИТЕ ДУМИТЕ.И ТОЙ НЕ ХАРЕСВАШЕ ТОЗИ
\\\"СВЕТОВЕН\\\" РЕД.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди