изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:51 EET
ПОКАЗНИ РАЗСТРЕЛИ В БЪЛГАРИЯ    
Ред и сигурност Показни разстрели в България

13.04.2005 г.
Божидар Добрев-Дебелия е прострелян смъртоносно в колата му /сребрист “Мерцедес” CLK 200 Compressor със софийска регистрация С 1331-ВТ/ около 22.00 ч., докато е паркирал в столичния квартал “Манастирски ливади”. В колата е била и жена му. Според запознати той е част от мрежата на наркотрафиканта Будимир Куйович, който бе екстрадиран от България на 9 февруари в Сърбия. Убитият Божидар Дебелия задно с Будимир Куйович-Бучко са ръководили канала за амфетамини, който бе разкрит в Турция със задържането на повече от 120 кг синтетична дрога в дипломатически автомобил. Б. Добрев е бил свързан в бизнеса с покойния Фатик, както и с нелегалната лаборатория за амфетамин сулфат, разкрита в село Пасарел. За т.нар. дипломатически наркоканал се заговори в края на март, когато в София бе заловен съветник в монголското посолство с 2 куфара и 2 спортни сака, пълни с амфетамин. Впоследствие - на 5 април, също в столицата бяха заловени трима араби с 60 кг. амфетамин за около 9-12 млн. долара. Тогава главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви, че разкритието е "последният етап от операцията "Монголска дипломатическа връзка".


09.04.2005 г.
Кирил Кирилов-Киро Японеца е прострелян в главата от неизвестен мотоциклетист /според други източници - от микробус или лек автомобил с пушка тип "Флобер", която не оставя гилзи/ малко след 17.00 на кръстовището на столичния бул. "Васил Левски" и ул. "6-ти септември", срещу бирария "Ботуша". След стрелбата охраната на Японеца незабавно го е откарала в Институт "Пирогов, а по-късно във ВМА, където още е в кома и му са извършени 4 операции. Това е второ покушение срещу Японеца, след като през юни 2003 г. бе прострелян в рамото, като нападателят отново е стрелял от мотоциклет. През 2001 г. при показна спецакция Японеца бе арестуван, след като в дома му бяха открити незаконни 2 пистолета "Макаров", пистолет "Валтер" и ловна пушка. Намерени бяха и 76 000 марки и 36 000 лева, за чиито произход Кирилов не е могъл да даде обяснение. От години криминалисти твърдят, че Киро Японеца е един от основните наркодилъри в София, като в НСБОП предполагат, че той е засегнал интереси на хора, поели наркобизнеса на убития на о-в Аруба Поли Пантев.

05.04.2005 г.
Мариян Георгиев - Марата бе убит късно вечерта във вторник в офиса си в с. Равда с няколко куршума в главата и тялото. Той бе основен свидетел по дело за убийство на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара. Убийците са пристигнали с лек автомобил "Лада", който малко по-късно бе намерен опожарен. През февруари тази година в офиса на Марата беше подхвърлена граната, която не се взриви. Мастара беше застрелян през ноември 2003 г. на една от централните бургаски улици. Пред съда Мариян Георгиев заяви, че поръчител на убийството е бившият бос на СИК Пламен Дишков-Кела. Малко преди да започне делото срещу него той успя да избяга в чужбина и все още се издирва. Бургаският окръжен съд постанови ефективна присъда само за физическия извършител на убийството, Бойко Стоянов, а Кела беше оправдан.

24.03.2005 г.
42-годишният Явор Ценков Николов бе убит на ул. "Ами Буе" пред блок 114 в столичния квартал "Хиподрума" минути след 10.30 ч. на 24 март, когато пристигнал с автомобил пред офиса на фирмата си в столичния квартал “Хиподрума”. Там вече го е чакал убиецът. Николов е роден е на 5 март 1963. Той бе застрелян в главата от двама нападатели, движели се със зелен Ситроен Ксантия. Пистолетът Макаров е хвърлен край трупа на убития. Николов бил  шеф на консултантска фирма, която извършвала дейност в сферата на търговското посредничество с разнообразни стоки. Собственик е на еднолично дружество с ограничена отговорност "Стела Комерс". Николов е имал законно притежаван пистолет, който извадил, но не успял да използва. Николов е бил нещатен сътрудник на полицията и благодарение на негова информация преди три години е разкрита голяма група за контрабанда. Скоро е предстояло дело, на което Николов щял да свидетелства. Делото за контрабандната група се е точело от три години.

24.10.2004 г.
На 24 октомври при стрелба на столичния бул. “Витоша” пред заведението “Upstairs” в близост до кръстовището с улица “Кърниградска” е застрелян - Дмитрий Минев-Руснака.
Минев е откаран веднага от охраната си в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, където е настанен в шокова зала. Въпреки усилията на лекарския екип Дмитрий Минев почива. Дмитрий Минев- Руснака е обявяван многократно за издирване, регистриран e за рекет, измама, фалшифициране на документи и има условна присъда. Той става известен, заедно с Красимир Маринов-Маргина, около т. нар. “гангстерска война” през 1993-1994 г.

01.09.2004 г.
Неизвестни извършители нахлуват в букмейкърски пункт на ул. “Буря” N2 в столичния квартал “Княжево”. Разстрелян Асен Петров – Шаки. Заедно с него жертва става и 30 годишния полицай Кирил Живков.

30.07.2004 г.
Милчо Бонев, известен като Бай Миле, и петима от охранителите му са убити при стрелба в столичния ресторант-градина “Славия” на ул. “Коломан” 1, в близост до стадион “Славия” на 30 юли.

20.07.2004 г.
В София е убит сириецът Локман Ибрахим. Убийството е извършено в столичния квартал Зона Б-5. Сириецът, който има българско гражданство, е прострелян в главата пред очите на близките си. Маскираният убиец стрелял от мотоциклет и избягал. Ибрахим е свързан с разпространението на наркотици.

26.06.2004 г.
В София е убит 38-годишния Бранимир Григоров – Бранко. По данни на полицията Бранко е с богато криминално досие. През февруари тази година Бранко осъден на една година затвор за притежаване на оръжие. Той беше задържан в края на миналата година край Айтос заедно с Петър Харизанов, който пък бе взривен на 19 януари тази година в асансьора с петролния бос Стоил Славов. Според една от версиите двамата са подготвяли атентат срещу Димитър Желязков – Митьо Очите. Кум на простреляния е Младен Михалев - Маджо.

14.06.2004
В София на паркинга пред магазин “Била” в ж.к. “Лагера” е убит Петър Илиев, по прякор Кучето. Убийството става по време, когато на територията на магазина има много хора. Името на Илиев се свързва със застреляния в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца. Двамата бяха сочени като контрабандисти.

04.06.2004
Двама стрелци, преоблечени като свещеници, убиват трима и тежко раняват двама мъже в кафе "Арт Декор" близо до х-л Амбасадор в столицата. Загиналите са Димитър Христов, известен като Митьо Малкия, Живко Иванов и Калоян Савов. Двамата ранени - Стефан Колев и Владимир Гаманов, са настанени в "Пирогов". Знае се, че Митко Малкия е вторият близък човек на Златко Баретата.


22.03. 2004
Стефан Касамаков е застрелян с два куршума на ул. "Опълченска". Той е криминално проявен и е приближен до сочения за наркодилър Илиян Варсанов. Убийството е извършено пред блок в "Зона Б5", в който отскоро наема апартамент.


09.03.2004
С 5 куршума, изстреляни в главата и тялото е убит Борис Бакърджиев, по прякор Горилата. Според полицейски източници Бакърджиев е руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Той има дебело криминално досие и се смята, че е свързан с трафика на наркотици. Смята се, че Бакърджиев е работел за Златомир Иванов – Баретата, бивш служител на специализирания антитерористичен отряд.


10.02.2004 г.
Пред "Макдоналдс-драйв" под моста на НДК в София е застрелян 30-годишният Костадин Костадинов от Сандански. Той е регистриран за измами и кражби на коли, съобщиха тогава от МВР.


15.02.2004 г.
Бомба гръмва пред апартамента на 23-годишния Мирослав Пелтеков-Пелтека. Пострадали няма. Пелтека е регистриран за кражби, грабежи и разпространение на наркотици.


19.01.2004
Бомба избухва в асансьор на сградата на бул. “Джеймс Баучер” 87 в кв. “Лозенец” в София. При взрива загиват президентът на “Интерпетролиум” Стоил Славов и тримата му бодигардове.


18.12.2003
Николай Петров Петров, по прякор Колята е разстрелян в апартамент в блок 203 в ж.к. "Младост" в София. Според полицията убитият е регистриран за кражби. По оперативна информация на МВР той е бил човек на убития автокрадец Ганчо Въчков-Ганеца и бодигард на Евгени Стефанов-Женята.

6.12.2003
В Холандия пред бижутериен магазин на централния площад Дам в Амстердам е застрелян Константин Димитров-Самоковеца.

13.11.2003
В близост до блока, в който живее в кв. Надежда в София е убит Николай Зарев – Данкина. 29-годишният Зарев е от бандата на самоубилия се през 1999 г. преди да бъде арестуван автокрадец Ганеца. Той е регистриран многократно в полицията за обири, магистрални грабежи, автокражби и търговия с наркотици.

5.11.2003
34-годишният Евгени Стефанов-Женята е убит пред сградата на бившата баня "Гео Милев" на бул. "Ситняково" в столицата. Той е криминално проявен и се е занимавал с търговия с наркотици. Два от куршумите са попаднали в главата на Стефанов, а няколко в тялото. При стрелбата е ранен и бодигардът му - 33-годишният Николай Стойков. Той е настанен в болнично заведение без опасност за живота.

8.10.2003 г.
Собственикът на ресторант "Пчела" Николай Иванов е убит в заведението си в София. Смята се, че цел на покушението е Николай Цветин (ВИС). При стрелбата е ранен и един от охранителите на Цветин.

8.10. 2003 г.

В София бизнесменът Николай Тодоров е застрелян в мерцедеса си. Оцеля 13-годишния син на убития. Нападателите са стреляли от мотоциклет и са изчезнали. Не са заловени.


19.08.2003 г.
При престрелка на кръстовището на булевардите България и Гоце Делчев в София е убит 40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик, син на покойния оръжеен търговец Исмет Шабан Фатик.


31.05.2003 г.
Константин Димитров-Самоковеца (ВИС) оцелява при бомбен атентат. Самоделното взривно устройство с около 15 кг експлозив се взривява до джипа му на пътя за Боровец.

18.04.2003 г.
Бизнесменът Иван Тодоров - Доктора е взривен в мерцедеса си на бул. Цариградско шосев София. Той оцелява, загива бодигардът му Йордан Спасков.


08.03.2004 г.
Застрелян в главата в мерцедес близо до хотел Амбасадор в София е намерен молдовецът Степан Рибаков. Смъртта му се свързва с убийството на Павлов.


7.03.2003
Бизнесменът Илия Павлов е застрелян със снайпер с един куршум в гърдите на излизане от офиса си.

16.08.2002
При престрелка в кв. "Белите брези" е ранен Илиян Версанов.

15.08.2002
До хотел "Хемус" в София е прострелян Димитър Джамов.


януари 2002
Бомба убива Димитър Димитров-Маймуняка в столичния кв. "Стрелбище".

9.11.2001
Взривена е колата на Димитър Желязков - Митьо Очите (СИК). При инцидента загиват съпругата на Желязков, брат й и негов бодигард.

септември 2001
Убит е наркобосът Леонид Фотев - Льонята Джуджето (ВИС).

март 2001
Поли Пантев е застрелян на остров Аруба.

16.11.2000
Момчил Бенев е взривен в столичния кв. "Бояна".

20.12.1998
В частна вила е убит Иво Карамански.

7.09.1995
Пред дома си е застрелян Иван Кудев, бивш приближен на Иво Карамански.

май 1995
Убит е Георги Николов-Мечката, собственик на Първа частна милиция.

25.04.1995
Застрелян е Васил Илиев.


http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

ПОКАЗНИ РАЗСТРЕЛИ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди