изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:56 EET
Даниел Вълчев ще води листата на НДСВ в Пазарджик и Добрич    
Политика Пазарджик/Добрич. Вторият в Русенската листа на НДСВ за парламентарните избори през 2001 година Даниел Вълчев сега ще води листите на жълтата партия в два многомандатни избирателни района (МИР) – Тринадесети многомандатен избирателен район - Пазарджик и Осми Многомандатен избирателен район – Добрич.

Това стана ясно след заседание на Политическия съвет на НДСВ, на което премиерът Симеон Сакскобургготски обяви водачите на листи на жълтата партия за парламентарните избори през юни.
На парламентарните избори през 2001 година Даниел Вълчев беше на второ място в русенската листа на НДСВ, водена тогава от Меглена Кунева.
Общият брой избиратели в Пазарджик е 252 959. Мандатите са 9, като на изборите през 2001 г. НДСВ спечели 5 от тях, Коалиция “За България” и ОДС - по 2. В Пазарджик депутатите от НДСВ са Валентин Милтенов, Милена Милотинова – Колева (водач на жълтата листа през 2001 година), Люцкан Далакчиев и Пенка Пенева. Надка Пангарова също влиза с жълтата листа, но в сегашното 39-то НС е независима. Конкурент на Вълчев в Пазарджик от левицата е Георги Пирински; той водеше червената листа там и през 2001 година. Водач на листата на ОДС беше Екатерина Михайлова.
Даниел Вълчев е депутат в 39-то Народно събрание от групата на НДСВ и зам.-шеф на партията. Роден е на 10 август 1962 г. в Бургас. Женен, с две деца. Завършил е IV Езикова гимназия – Варна през 1981 г. и Юридически факултет в СУ “Св. Климент Охридски” през 1987 г. Специализира в Международния институт за публична администрация (IIAP, Cycle court) в Париж през 1991 г. и във Военния колеж на НАТО (NATO Defense college – CSCE course) в Рим през 1992 г. Доктор по право в СУ от 1995 г.
От 1988 до 1989 г. е стажант-съдия в Софийски градски съд. След това в периода 1990–1991 г. е съветник в канцеларията на президента. През 1991 г. до 1992 г. заема поста началник на отдел “Кадрова политика” в Министерството на отбраната.
От 1998 г. е адвокат в Софийска адвокатска колегия. Доцент е в Юридическия факултет на СУ \"Св. Климент Охридски\", води курсове по Обща теория на правото и Политически и правни учения.
Парламентарна дейност: народен представител и председател на Постоянната комисия по европейска интеграция и член на Комисията по правни въпроси в 39-то Народно събрание на Република България; съпредседател на Съвместния парламентарен комитет – България – Европейски съюз; представител на Народното събрание на Република България в Конвента за бъдещето на Европа, изготвил проект на Европейска Конституция – март 2002-юли 2003 г.
По-важни научни публикации: “Държавна власт и народен суверенитет”, монография, Университетско издателство “Св. Климент Охридски”, София, 1996 г.;
“Студии по история на европейската философия на правото”, сборник студии, Издателство СИБИ, София 1999; “От апология на правната норма към теория на правния ред”, Университетско издателство “Св. Климент Охридски”, София, 2003 г.; Повече от десет други публикации – статии, доклади и др. Владее френски, английски и руски език.
Картината от местните избори през 2003 година в община Пазарджик е следната: На местните избори през 2003 година в Пазарджик кандидат-кметът на левицата Иван Евстатиев печели с 54.01 % на втори тур. В местния парламент социалистите имат 14 места, СДС - 6 места, НДСВ – 2 места. Избирателна активност на първи тур – 40 %, а на втори тур – 36.06 %.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Даниел Вълчев ще води листата на НДСВ в Пазарджик и Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди