изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:18 EET
Убиха Божидар Дебелия, баш наркобос, човек на Фатик и Бучко    
Ред и сигурност Божидар Добрев-Дебелия прострелян смъртоносно, докато е паркирал късно вечерта в сряда в столичния квартал “Манастирски ливади”.


Божидар Добрев е работил за екстрадирания от България Будимир Куйович-Бучко и е замесен в каналите за трафик на синтетична дрога, в която бяха уличени и дипломати.
Божидар Добрев е прострелян около 22.00 часа в сряда и веднага е откаран от съпругата си в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов", където само е установена смъртта му, съобщи БГНЕС. Жертвата е простреляна в колата си - сребрист “Мерцедес” CLK 200 Compressor със софийска регистрация С 1331-ВТ. Автомобилът е със счупено ляво стъкло и е запечатан от полицията. Жената на убития, която е била с него по време на инцидента, бе разпитана от полицията.
Дебелия е известен като един от големите играчи в наркотрафика в България. Според запознати той е част от мрежата на наркотрафиканта Будимир Куйович, който бе екстрадиран от България в Сърбия.
Убитият Божидар Дебелия задно с Будимир Куйович-Бучко са ръководили канала за амфетамини, който бе разкрит в Турция със задържането на повече от 120 кг синтетична дрога в дипломатически автомобил, припомни главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". Според данни на полицията Божидар Добрев е бил свързан в бизнеса с покойния Фатик, както и с нелегалната лаборатория за амфетамин сулфат, разкрита в село Пасарел. При разкриването на нелегалното производство полицията задържа и незаконно притежавано оръжие със заглушители и бойни патрони.
Припомняме, че Будимир Куйович беше експулсиран от страната на 9 февруари, след като бе задържан във Варна. Първоначално на Куйович беше наложена забрана да влиза в България за 10 години, а след едномесечна проверка в полицейските регистри в Сърбия е установено, че той е обявен за издирване от западната ни съседка.
За т.нар. дипломатически наркоканал се заговори в края на март, когато в София бе заловен съветник в монголското посолство с 2 куфара и 2 спортни сака, пълни с амфетамин. Впоследствие - на 5 април, също в столицата бяха заловени трима араби с 60 кг. амфетамин за около 9-12 млн. долара. Наркотиците бяха открити в апартамента им в блок 430 в кв. "Младост" - ІV. Тримата наркотрафиканти са успели да захвърлят два чувала през прозореца малко преди намесата на полицията. Единият чувал е останал в жилището. Тогава главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви, че разкритието е "последният етап от операцията "Монголска дипломатическа връзка".


Монголската връзка

Имунитет спаси дипломат в София със 120 кг дрога за $ 23 млн.

Съветникът на монголския посланик у нас е хванат с 2 куфара и 2 спортни сака, пълни с амфетамин на ул. "Опълченска" и бул."Сливница".

Дугержав Шатарбал (53 год.), съветник на монголския посланик пренасял дрогата на задната седалка на дипломатическия си автомобил, съобщи БНТ. В друга кола (Алфа Ромео) след него се движели двама въоръжени българи, които охранявали пратката. Те са криминално проявени, съобщи "Фокус". Амфетаминът е произведен в лаборатория в България, а монголският дипломат трябвало да го прекара в Турция.
Задържаният монголски допломат Дугержав Шатарбал е на 53 години и е бил освободен, защото има имунитет и българските власти не могат да го задържат. Той обаче е разкрил цялата схема на трафика пред полицаите и обещал да окаже пълно съдействие при разследването. Външно министерство може да поиска Монголия да изтегли дипломата-наркотрафикант. Мярка за неотклонение “задържане под стража” за 24 часа е определена на двамата български граждани.
Операцията е проведена със съдействието на чужди спецслужби под ръководството на главния секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов. Той съобщи, че акцията е подготвяна от 6 месеца заедно с американската агенция за борба с наркотрафика /ДЕА/ и европейската “Европол”. Действията на спецполицаите са били наблюдавани от прокурори от Софийската градска прокуратура.
През последните месеци спецслужбите са засекли 7 наркопратки по този канал. Всеки път дрогата се превозвала с дипломатически автомобил.
Късно в четвъртък в дирекция "Консулски отношения" на МВнР е бил извикан посланикът на Монголия Будрагчаа Даш-Йондон във връзка със задържането на съветника в посолството. На срещата е била изразена загрижеността на българската страна във връзка с действията на монголския дипломат, несъвместими със законодателството на Република България и с международните конвенции. Пред монголския посланик е било посочено, че МВнР очаква да бъде уведомено за становището на монголската страна по случая и за взетите от нея съответни мерки, съобщиха от Външно министерство.
Припомняме, че през декември миналата година в Истанбул бяха заловени двама корейски дипломати от посолството на Северна Корея в София, които пренасяли 780 хил. таблетки каптагон. По-късно те бяха отзовани от България. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Убиха Божидар Дебелия, баш наркобос, човек на Фатик и Бучко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди