изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:19 EEST
РИСУНКИ ОТ АНТИБИОТИЦИ И ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ    
Култураса показани в изложбата, подредена във фоайето на библиотека \"Дора Габе\"


Изложба по проекта \"Рискови фактори за човешкото здраве - намерете отговора @ вашата библиотека\" бе открита вчера. Припомняме, че проектът се реализира от РИОКОЗ, библиотека \"Дора Габе\" и сдружение \"Гражданска активност\". Експозицията е под наслов \"Земята-наш дом\" и е посветена на Международния ден на Земята - 22 април. Представени са детски рисунки и творби от естествени и отпадъчни материали, изработени от партньорите по проекта. Те са дело на възпитаниците на детски градини и училища, както и от читалище \"Романо дром\". Интерес в изложбата представляват, например, рисунките, за които са използвани антибиотици, тоалетна хартия, конци, разноцветни опаковки от бонбони и др. В едната от творбите фигурира автомобилна гума. Показани са още колички от кибритени кутии. Особено впечатляваща е и куклата на абитуриентка, роклята на която е направена от сини найлонови  торбички, а тялото е от пластмасови бутилка и чаша. По особено интересен начин е представена Менделеевата таблица. В употреба са влезли още кофички от кисело мляко.
На официалното откриване на изложбата вчера присъстваха директорите на библиотеката - Елена Юрченко, и на РИОКОЗ - д-р Светла Ангелова. За участниците имаше осигурени колективни награди.
 


Сходни връзки

РИСУНКИ ОТ АНТИБИОТИЦИ И ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди