изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:21 EEST
КРАЛЯТ НА СВАЗИЛЕНД СИ ВЗЕ 11-ТА БУЛКА    
ЛюбопитноКрал Мсвати III, който управлява малкото африканско кралство Свазиленд, се ожени за 11-та жена, съобщи ВВС. 21-годишната Нолиява Нтентеса е избрана от лидера на Свазиленд преди три години, на годишна танцова церемония.

Жената е бременна и това ще бъде 25-ото дете за краля. Две по-млади жени се готвят също да станат съпруги на Мсвати. Последният абсолютен африкански монарх е отдавна критикуван за върволицата си от съпруги в страна, която е световен рекордьор по заразени с вируса на СПИН.
Мсвати III притежава цял автомобилен парк с последни модели коли, включително Майбах за 500 000 долара. Освен това той харчи милиони долари за ремонтиране на дворците на жените си. Животът на 37-годишния крал е в пълно противоречие с житейските условия, в които се намира по-голямата част от населението. Нивото на безработица е 40%, а почти 70% от хората в Свазиленд живеят с по-малко от 1 долар на ден. Близо 40% от възрастните хора в страната са ХИВ-серопозитивни.
Нолиява Нтентеса бе принудена да напусне гимназия, когато бе избрана преди три години. На сватбата, която се проведе миналата седмица в кралския дворец, тя бе облечена в традиционна рокля в цвят охра.
Бащата на Мсвати III - крал Собхуза II, който извоюва независимост на страната през 1968 година, имаше повече от 70 жени до смъртта си през 1982 година. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

КРАЛЯТ НА СВАЗИЛЕНД СИ ВЗЕ 11-ТА БУЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди