изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:15 EEST
ДЕСЕТКИ ДЕЛФИНИ РАДВАТ ТУРИСТИТЕ НА ИЗЛЕТ С ЯХТИ В БАЛЧИШКИЯ ЗАЛИВ    
ЕкологияДесетки делфини могат да бъдат видени при разходка с яхта във водите около Балчишкия залив. Работещите в яхтения бизнес споделиха, че от дългогодишната си практика за втори път виждат толкова много делфини край Белия град.

 По думите им това са най-големите делфини, наричани афал. Те споделиха, че в периода от края на май и началото юни женските раждат своите малки.
Четиричленният екипаж на яхтата "Али Баба" на пристанището в Балчик, с капитан К. Костов, механик Л. Димитров, готвач Г. Гочев и аниматор Н. Евтимов, известен още като "Орионшоу", е започнал сезона от средата на месец април, като до момента са били обслужили над 2500 туристи. Пасажерите са предимно австрийски и немски туристи, отмарящи в комплексите "Албена" и "Златни пясъци".
"Али Баба" е единствената яхта, която прави екскурзии до нос Калиакра, където от морето могат да се видят скалните пещери. На борда на яхтата се осигурява обяд. Основно се предлага барбекю от морски продукти и всякакви видове напитки. За повишеното настроение на борда се грижи аниматорът Орионшоу, който изпълнява развлекателната си програма (жонгльорство, баланс и фокуси) на 5 езика - английски, немски, руски, италиански и полски, в които се включват и самите пасажери. За тях се организират риболов и къпане в дълбоки води.
Капацитетът на яхтата е 60 души. През последните дни разходката с яхта е била предпочитана от абитуриенти и немски туристи.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ДЕСЕТКИ ДЕЛФИНИ РАДВАТ ТУРИСТИТЕ НА ИЗЛЕТ С ЯХТИ В БАЛЧИШКИЯ ЗАЛИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.21 секунди