изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:28 EET
Женският оргазъм зависи от гените    
Любопитно Британски учени предполагат, че способността на жените да получават оргазъм е наследствена. Според тях е твърде възможно да има ген, който да е отговорен за женското удоволствие. До момента той още не е открит, но темата набира все по-голяма популярност в научните среди.


Учените вече обориха теорията, че женският оргазъм няма отношение към процеса на оплождане. Според тях женският оргазъм задържа семенната течност в организма на жената и спомага зачеването.

Изследването било проведено с близо 4000 жени на около 50-годишна възраст. В изследването участвали и много двойки жени еднояйчни или двуяйчни близнаци.
32 процента от жените успявали да постигнат оргазъм при полов акт едва при една четвърт от случаите. Половината от тях дори признаяват, че не са достигали оргазъм при обикновен полов акт. Едва 14 процента признават, че винаги получват оргазъм по време на секс.

На въпрос колко често получават оргазъм при самозадоволяване, повечето жени са отговорили утвърдително, като цели 34 процента остават доволни , а едва 21 процента срещат затруднения. Две трети от тях пък не успяват да се задоволят дори и чрез мастурбация.

Съотношението от еднояйчни близначки, получаващи оргазъм при полов акт или мастурбация, се запазило, като това навело учените на мисълта, че получването на оргазъм зависи до голяма степен и от гените, които се получават по наследство.

Разбира се, освен наследството на гени, учените не оставят настрана и други важни фактори, като семеен статус, религия, социален статус и липса на образование.

Специалистите твърдят, че само около 30% от жените са способни да изпитат оргазъм при нормален полов акт и добавят, че е напълно нормално, ако достигат оргазъм чрез допълнителни методи, като самозадоволяване, орален секс и нестандартен секс.

http://www.tialoto.bg
 


Сходни връзки

Женският оргазъм зависи от гените | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди