изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:43 EET
УМЕРЕНАТА ФИЗКУЛТУРА ПОДОБРЯВА СЕКСУАЛНИЯ ЖИВОТ ПРИ СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ    
ЛюбопитноУмерените физически упражнения могат да подпомогнат възстановяването на нормалния сексуален живот при мъже със сърдечни проблеми, посочва италианско проучване. Резултатите от изследването са обнадеждаващи за мъжете, страдащи от ериктилна дисфункция (проблеми с ерекцията) и същевременно имащи болно сърце. Мъжете, страдащи от сърце, не са в състояние да приемат Виагра и други подобни лекарства срещу импотентност, тъй като те могат да са опасни за здравето при комбинация с медикаменти за лечение на сърдечни проблеми.

„Успяхме да докажем, че леките физически упражнения могат да имат чудесен лечебен ефект, вместо фармакологична терапия за лечение на сексуалната дисфункция при мъже с хронични сърдечни заболявания" - заявява професор Ромуалдо Белардинели от Университета в Анкона, в публикация на Международното списание по кардиология.
При хронични сърдечни заболявания сърцето се уголемява и губи способността си да изпомпва ефективно кръвния поток. Симптомите включват задъхване, умора и отекли крайници, заради влошеното кръвообращение. В повечето случаи тези състояния се причиняват от проблеми с кръвоносните съдове, които губят своята еластичност и проходимост при неправилен начин на живот или заради наследствени фактори. Ериктилната дисфункция се появява като следствие от общи проблеми със сърдечно-съдовата система.
В изследването, проведено от италианските учени, са включени 60 мъже между 30 и 60 години, страдащи от хронични сърдечни болести. За три месеца половината от тях са стабилизирали състоянието си след участие в специална тренировъчна програма. При другата половина не е наблюдавано никакво подобрение. Физическите упражнения са включвали каране на колело и разтягащи упражнения три пъти седмично. При мъжете, участвали в тренировъчната програма, се наблюдавала поява на ерекция и увеличение на капацитета на белите дробове. Освен това те подобрили и отношенията си със своите интимни партньори. tialoto.bg/НДТ
 


Сходни връзки

УМЕРЕНАТА ФИЗКУЛТУРА ПОДОБРЯВА СЕКСУАЛНИЯ ЖИВОТ ПРИ СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди