изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:20 EET
ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПАРАКЛИС В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА    
НовиниПървата копка бе направена вчера. Средствата са осигурени от дарител, пожелал да остане анонимен. Параклисът ще се казва \\\"Света великомъченица Екатерина\\\"

Първа копка на параклис бе направена вчера в двора на добричката болница. Освещаването извършиха Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, архиерейският наместник Стоян Иванов и други двама свещеници. Присъстваха изпълнителният директор на болницата д-р Жанина Калинкова, лекари и медицински сестри от здравното заведение, както и двама швейцарски гости, които са тук по линия на междуболничното партньорство с Шафхаузен. Първата копка и освещаването бяха направени точно в деня на Светия дух, а завалелият дъжд бе своеобразен знак, че строежът ще върви по вода. На мястото на първата копка бяха поставени камък и кръст с надпис \\\"Света великомъченица Екатерина\\\", както ще се казва параклисът.
Идеята в добричката болница да има параклис датира от няколко години, но досега е обмисляно той да бъде в самата сграда, обясни д-р Ж. Калинкова. Преди месец обаче се появил дарител, който предложил да осигури средства за изграждането на параклис в двора. Засега той е пожелал да остане анонимен. Проектът също е дарение от добрички архитект. От своя страна болницата е подготвила и изпълнила всички процедури, свързани с разрешения за строителството и т.н. Здравното заведение поема и ангажимента за обслужване и поддържане на параклиса. \\\"Ние имаме за ангажимент да се грижим за телата на хората, но е хубаво да се погрижим и за душите\\\" - коментира още Ж. Калинкова и заяви, че това е огромен жест за болницата.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПАРАКЛИС В ДВОРА НА БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди