изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:54 EET
НАТУРАЛНИЯТ ШОКОЛАД Е ПОЛЕЗЕН ЗА СЪРЦЕТО    
ЛюбопитноНатуралният шоколад не само може да разтопи душата ви, но може и да ви предпази от сърдечни заболявания.
Оказва се, че вещества в черния шоколад, наречени флавоноиди, помагат и укрепват сърдечно-съдовата система и нормализират кръвното налягане. Това показват изследвания на Американската асоциация по сърдечно-съдови заболявания.

Предишни проучвания също предполагаха, че храни - богати на флавоноиди, сред които различни плодове, зеленчуци, чай, червено вино, включително и шоколад, са полезни за сърцето. Това изследване обаче е първото, което конкретно доказва лечебния ефект на натуралния шоколад върху намаляването на кръвното налягане и укрепването на сърдечно-съдовата система. За момента учените обаче се въздържат да дадат точни препоръки относно консумацията на шоколад при изброените проблеми. Диетолозите предупреждават да не се забравя, че шоколaдът е силно наситен на мазнини и е калоричен.
Изследванията обаче показали, че при консумацията на 100 гр. натурален шоколад на ден, опасните стойности на кръвното налягане се нормализират.
Учените предупреждават, че флавоноидите в млечния шоколад са в незначителни количества. Те се срещат във висока концентрация в натуралния шоколад, който обаче не е особено популярен заради сладко-горчивия си вкус. dnes.bg/НДТ
 


Сходни връзки

НАТУРАЛНИЯТ ШОКОЛАД Е ПОЛЕЗЕН ЗА СЪРЦЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди