изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 06:13 EET
Справка за убития снощи в София Антон Милтенов-Клюна    
Ред и сигурност  Антон Милтенов - Клюна е роден на 28 октомври 1973 година. Той е сочен за един от най-големите наркобосове в България през последните години. Според МВР е наследил убития през декември 2003 г. в Амстердам Константин Димитров- Самоковеца. Милтенов е смятан и за един от доверениците на Мето Илиянски.


Година и половина по-рано - 28 юни 2002 Клюна е прострелян от снайперист в къщата, в квартал "Княжево". Едно от най-тежките дела срещу Клюна е за опита за покушение срещу Илиян Варсанов на 16 август 2002г в столичния квартал "Белите брези". В края на миналия век Клюна, Варсанов са дилъри към групировката около СИК.
    
     Предполага се, че са подчинени на Димитър Вучев-Демби, който работи тогава работи за убития на о. Аруба Поли Пантев. През есента на 2001 г. Клюна и Демби са обявени за общодържавно издирване заради убийствата на Леонид Фотев - Льонито Джуджето Един от големите случи, с които ще се запомни Милтенов е побоя на 7 ноември 2003 година в столичната дискотека "Ескейп", намираща се на метри от лобното място на Милтенов.
    
     Тогава хората на Клюна и на Красимир Маринов-Големия Маргин се сбиха. В дискотеката по същото време се намират Константин Димитров Ц Самоковеца, Дмитрий Минев - Руснака - също убит и Йордан Гиздов. В първите дни на 2004 година срещу Клюна стрелят с гранатомет, докато се движи по бул. "Цариградско шосе".
    
     Снарядът засяда. Срещу брата на Клюна Камен стрелят на 10 юни 2004 г. в кв. "Надежда. Според справка АПИС Антон Милтенов е собственик "Капитал дубъл". Фирмата се занимава с много дейности. Милтенов притежаваше 52 на сто от "Нет Рънър". Съсобственици са Николай Иванов Тонев и Калин Светлинов Пенков.
    
     Фирмата се занимава с търговия. На 1 април 2005 братът на Антон Милтенов - Камен вече собственик на 48 на сто от фирмата. Тонев и Пенков вече не участват. Клюна притежаваше и 99 на сто от фирмата "РСБ Комюникейшън", където съ-управлители са радиоводещият Боби Цанков и Полина Сергеева Тодорова.
    
     Милтенов и Тодорова притежават равни части от фирмата "Ултимейт спийд технолоджис" ООД, която подобно на "РСБ Комюникейшън" се занимава с далекосъобщения.

http://www.actualno.com

“Бета”: В центъра на София бяха убити трима криминално проявени

Белград/София. В центъра на София снощи неизвестни лица убиха трима души, за които се смята, че са криминално проявени, предаде сръбската агенция “Бета”. Шефът на софийската полиция Румен Стоянов заяви, че в момента се води следствие. Според него убийствата са свързани с контрабанда на наркотици.


Неизвестни нападатели убиха с огнестрелно оръжие Антон Милтенов, познат като Клюна, и неговите “бизнес партньори” Иван Призрака и Николай Добрев, наричан Цайса.
Инцидентът е станал около 21.20 ч. пред заведение в центъра на София. Милтенов, Добрев и Призрака са седели на маса, когато двамата нападатели са се приближили и са ги застреляли в главите. Тримата са убити на място. Нападателите са избягали от местопрестъплението с автомобил "Опел Вектра". Колата е намерена опожарена днес в София.
Убитите са известни на местните полицейски власти, а Милтенов е смятан за един от наркобосовете в София.
През последните три години в България са извършени повече от 60 убийства, които са свързани с организираната престъпност, отбелязва агенцията.

Името на убития снощи Николай Добрев се свързва с грабежи, хулиганства и отвличане


София. Убитият снощи заедно с Антон Милтенов – Клюна Николай Добрев е бил задържан на 26 юни 2004 г., когато полицията арестува хора на Антон Милтенов, замесени в отвличане в софийския квартал “Люлин”. Това показа справка на Агенция “Фокус”.
Отвлеченият тогава 17-годишен младеж е член на конкурентна на Клюна групировка. 17-годишният Петко Петров от София беше приет в Институт "Пирогов" със счупени ръка и крак и с отрязано ухо. Момчето е било отвлечено от шестима души и два автомобила. Пребиван е с метални пръти, използвани са и ножове.
Около 19 часа на 25 юни Петко Петров е открит в района на 33-то училище в “Люлин”. Пребитото момче не е регистрирано официално в полицията, но за него има данни, че от скоро се занимава с разпространение на наркотици в квартал “Люлин”. Като мотив за престъплението се посочва - момчето да бъде принудено да продава наркотици за Клюна.
Има трима задържани по случая. Сред тях е Николай Добрев (тогава на 30 години) от София, също регистриран за грабежи и хулиганство. Арестувани са още и 31-годишният Александър Димитров от София с прякори Малкия или Точката, осъждан два пъти за кражби, и 27-годишният Милен Вербанов от град Оряхово с присъда за умишлено убийство след побой, хулиганство и грабежи.

Приключи вторият оглед на мястото на покушението на Антон Милтенов-Клюна

 София. Приключи вторият оглед на мястото на покушението на Антон Милтенов-Клюна на кръстовището на улиците “Солунска” и “Ангел Кънчев” в София. Милтенов бе застрелян снощи около 21.20 часа, заедно с двамата му придружители в сладкарница в центъра на София. Един от застреляните е Николай Добрев на 31 години, а другият-Иван Тодоров.
Информацията е на БНР.

С четири фирми се свързва името на застреляния снощи в центъра на столицата Антон Милтенов – Клюна

 София. С участие и съсобственост в четири фирми се свързва името на застреляния снощи в центъра на столицата Антон Милтенов – Клюна, показа справка на Агенция “Фокус” в регистрите на "Апис".
Той е управител на дружеството “Капитал дубъл” – ЕООД, което е с предмет на дейност: извършване на сделки с чуждестранна валута като обменно бюро, покупка на стоки или други вещи с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид, производство и търговия със стоки и услуги, внос и износ на стоки и услуги, хотелиерство и ресторантьорство, сделки с недвижими имоти, превозна и спедиторска дейност, търговско представителство, посредничество и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица, сделки с интелектуална собственост, всякаква незабранена със закон дейност. Дружеството е с неопределен срок на действие, с капитал 5 000 лв., и се управлява и представлява от едноличния собственик на капитала Антон Петров Милтенов.
“Нет Рънър” – ООД, гр. София със собственици Антон Петров Милтенов, Николай Иванов Тонев, Калин Светлинов Пенков.
”РСБ Комюникейшън” АД, с адрес област София, общ. Столична, гр. София, район Триадица, ул. Цар Асен № 55 вх. А ап. 2. Собственици са Антон Петров Милтенов и Полина Сергеева Тодорова.
Управляващ, освен тях двамата е и радиоводещият Боби Цанков (Борис Николов Цанков).
”Ултимейт Спийд Технолоджис” ООД с адрес София, район Средец, п. код 1000, ул. “Иван Шишман” № 37. Собственици и управляващи са отново Полина Сергеева Тодорова и Антон Петров Милтенов.

Агенция “Фокус” припомня:
Антон Милтенов по прякор Клюна е роден на 28 октомври 1973 година.
След убийството на Константин Димитров- Самоковеца през декември 2003 г. в Амстердам главният секретар на МВР представя Антон Милтенов – Клюна като наследник на Самоковеца. В анализ на Центъра за изследване на демокрацията имената на Клюна и Златко Баретата са споменати сред тези на шестимата босове, ръководещи наркопазара в България.
Името на Антон Милтенов добива обществена популярност, когато на 28 юни 2002 г. снайперист го прострелва в къщата му в квартал "Княжево".
От септември 2002 той е обявен за общодържавно издирване. Милтенов е регистриран в полицията за опит за убийство, търговия с наркотици, кражби. Клюна е издирван и като поръчител на покушението срещу Илиян Версанов на 16 август 2002 в столичния квартал “Белите брези”.
Според публикации в печата Милтенов е направил първите си стъпки в наркобизнеса преди години, когато живеел в квартал "Люлин".
През 80-те Антон Милтенов-Клюна е близък с Илиян Версанов и Светлин Тошев. Към края на 90-те Клюна, Версанов и Тошев са дилъри към наркогрупировката около СИК. И тримата са пряко подчинени на Димитър Вучев-Демби, който работи за Поли Пантев и отговаря за важни зони като "Емил Марков", "Лагера", "Стрелбище" и "Лозенец".
След смъртта на Поли Пантев в резултат на войната за разпределение на наркопазара на Димитър Вучев-Демби, Илиян Варсанов и Антон Милтенов се приписва отговорността за атентата срещу Владимир Стоянов – Малкия Цимбик на бул. "Витоша". Месец по-късно домът на Цимбика е взривен.
Милтенов дълго време е разследван заедно с Илиян Версанов и Демби за стрелбата срещу Цимбика. Пострадалият първо разпознава стрелеца като впоследствие се отказва от думите си.
През септември 2001 година Антон Милтенов и Димитър Вучев-Демби са обявени за общодържавно издирване във връзка с убийствата на Леонид Фотев- Льони Джуджето и приятелката му, както и за престрелката в кв."Иваняне", при която са убити Петър Петров и Христо Стефанов. Антон Милтенов- Клюна отива сам в полицията, разпитан е и е освободен.
Враждата между Антон Милтенов - Клюна и Илиян Версанов започва след скандал за непогасени дългове. Предполага се, че Версанов дължи на Антон Милтенов около 50 000 долара.
На 21 януари 2003 г. на Антон Милтенов – Клюна е наложена 72-часова мярка за неотклонение “задържане под стража” във връзка с извършеното на 16 август 2002 година покушение срещу Илиян Варсанов.
На 07 ноември 2003 година в столичната дискотека “Ескейп” започва бой между групировките на Антон Милтенов - Клюна и на Красимир Маринов-Големия Маргин. В дискотеката по същото време се намират Константин Димитров – Самоковеца, Дмитрий Минев- Руснака, Йордан Гиздов.
На 17 януари 2004 година срещу Клюна е извършен опит за убийство. Колата на Антон Милтенов е обстреляна с гранотомет, докато се движи по бул. “Цариградско шосе”. Снарядът обаче попада в дърво до жилищен блок край БТА.
През февруари 2004 година Антон Милтенов-Клюна е задържан за 24 часа като съпричастен към взрива в "Люлин" пред дома на регистрирания за наркоразпространение Мирослав Пелтеков-Пелтека.
Нов опит за убийство на Клюна е извършено на 5 април 2004 година. Покушението е осъществено в следобедните часове в района на хотел "Славия" в столицата. Куршумите счупили предното стъкло на БМВ-то му. Антон Милтенов остава невредим. Неуспешното покушение срещу Клюна е дни след атентата срещу бившата барета Николай Добрев-Бай Добри. Един от заподозрените за атентата е Антон Милтенов- Клюна.
На 7 април 2004 година е направен нов опит за покушение на Клюна.
На 5 май 2004 година Милтенов заедно с 14 свои охранители е задържан за разпит в РДВР Плевен по подозрение за контакти с местни наркоразпространители.
На 27 май 2004 г. източници от МВР съобщават за нов опит за убийство на Клюна. Тогава бойна граната е хвърлена в двора на къщата му в кв. “Княжево”.
На 1 юни 2004 г. НСБОП прави обиск на къщата на Антон Милтенов. При обиска са открити каптагон, пистолет и голямо количество пари. В резултат Антон Милтенов е задържан в СДВР за 24 часа. Софийска градска прокуратура внася в съда искане за промяна на мярката за неотклонение “задържане под стража” на Антон Милтенов-Клюна от 24 на 72 часа. Софийски градски съд му налага домашен арест. Повдигнато е обвинение по чл. 354 за притежание на наркотични вещества. Присъдата е потвърдена и от Софийския апелативен съд.
На 10 юни 2004 г. при престрелка в кв. “ Надежда” е ранен Камен Милатенов, брат на Антон Милтенов –Клюна.

Направихме всичко възможно, за да задържим Антон Милтенов-Клюна в ареста, каза ген. лейт. Бойко Борисов

Варна. Направихме всичко възможно, за да задържим Антон Милтенов-Клюна в ареста и да му спасим живота. Това каза в предаването на БНР “Неделя 150” главният секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов. Бойко Борисов припомни, че по случаите на Антон Милтенов-Клюна полицията е работила много и че той и градският прокурор на София - Бойко Найденов многократно са призовавали съдът да не променя мярката на задържаните от МВР наркотрафиканти. “Тези хора на улиците не могат да стоят, защото тогава или умират невиннни, или те биват убивани”, каза главният секретар на МВР. Ген.лейт. Бойко Борисов потвърди информацията, че най-вероятно опожареният автомобил, намерен тази сутрин в столичния квартал "Света Троица", има връзка с тройното убийство късно снощи. “Технологията е обичайна, всички регистрационни номера и възможни следи от ДНК са заличени”, добави главният секретар на МВР.

 


Сходни връзки

Справка за убития снощи в София Антон Милтенов-Клюна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди