изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:25 EET
Венета Харизанова: Паникьосах се пред обектива на Плейбой    
ЛюбопитноМного яко. Измъкнах се от работа. Сбогом, офис. Какво по-добро от това да излезеш в обедна почивка за да пийнеш едно кафе със супер модел. И не коя да е, ами звезда от Плейбой. Рекламно лице на най-големите български компании и победителка от конкурса на Fashiоn TV „Becomе a Star“.


Освен това, лична позната на звезда като Венсан Касел и легенда като Алберто Томба. Първа приятелка на Слави Трифонов и шампион от „Вот на доверие“. В нея се крие и талант на художник. Кой би предполагал. Супер модел – художник. 


Лично тя - Венета Харизанова. Качвам се в червеното й Ауди ТТ, без да поглеждам кой е вътре. Разбира се, че знам кой е вътре, защото имам среща с нея, а колко червени Ауди ТТ биха спрели по едно и също време пред Съдебната палата.Не се познаваме, но след 10 секунди в колата вече си говорим като приятели от години. Щом се стигна до там да си говорим с думички като „пич“ и „братче“, установявам, че тя си е съвсем наш човек.

Какво прави Венета Харизанова по цял ден?

Като няма работа се излежава до 11, после става и пие кафе, после гледа телевизия или обикновено подрежда, след това отива на фитнес или ходи да плува. Сега ходи на плаж. Разучава басейните в столицата. След това се прибира и „редовната процедура с 250 кремчета“. Чете книжка до към 8, 8 и половина, и отива да вечеря. След това се прибира и пак чете книга, докато й се приспи. Другият вариант е след вечеря- бар, дискотека или клуб и така до 5-6... Именно в такъв момент се срещам с нея.

Често я наричат „българската Моника Белучи“. Не само тук, но и в Италия, където тя има не малко ангажименти. Тя няма нищо против, но твърди, че приликата е само на снимки. Запознава се дори със съпруга на Моника Белучи и той казва :“Нищо общо с жена ми. Освен, че и двете са ужасно високи и тъмни. И сексапилни“. А мъжът на Моника Белучи е не кой да е, ами френската супер-звезда Венсан Касел.

С него Венета се снима във филма „Обиколката на Фландрия“. Там играе танцьорка на пилон. Попитах я откъде мога да си го намеря. Не знае. Не го е гледала.

Като малка постоянно е говорела как ще стане художничка на балет, макар никой не е разбирал за какво точно става дума. От малка си пада по рисуването. „На обяд от два до четири, вместо да си почивам, през цялото време рисувах. Постоянно, без да спирам. И до ден днешен е така, когато рисувам, не мисля за нищо друго. Все едно медитирам. Психиката ми е напълно чиста“.

Веднага ми светва да направим изложба. Това ще е прецедент. Все пак суперуспешен модел и художник в едно се среща за първи път. „Да бе, кой ще ги купи. Това са графики. И са малко абстрактни... разни предмети по въздуха, някакви странни, разпръснати неща“, казва Венета по повод арт-мениджърските ми пориви.

Искала да учи рисуване в художествената академия. „Нашите ми казаха, че ще стана откачена художничка, а баща ми държеше да стана икономист. Защото и той е икономист. Затова записах в УНСС и дори взех магистратура“.

Преди да стигне до УНСС обаче, Венета учи 1 година в Щатите, но поради семейни причини се връща обратно. Записват я в Славянския университет, който бива закрит и тя отива в икономическия. Държи приравнителни изпити и влиза.

„Когато завърших, ми бе адски криво, че съм завършила нещо, което не представлява никакъв интерес за мен, затова занесох дипломата на нашите и им казах: "Ето ми дипломата, окачете я в рамка на стената и си я гледайте.“

За Венета дипломата няма много голямо значение. Веднъж кандидатствала за работа и тя не й помогнала.

"На интервюто бяхме аз и още едно момиче. Тя нямаше образование, но вече беше работила в сферата на маркетинговите проучвания 5 години. Аз извадих един куп дипломи. Английски, Тойфел, Сат, не знам още какво. Човекът на интервюто бе впечатлен, но ме пита какво мога да правя. Пита ме няколко елементарни неща и аз въобще не знаех за какво става въпрос. В крайна сметка взеха момичето без диплома, но с опит в областта“.

Знам, че Венета е дипломирана скиорка. Много интересно звучи „дипломирана скиорка“. Може би тя е първата дипломирана скиорка, която познавам. „Това са глупости, които пишат по вестниците. Завършила съм спортно училище с профил ски“.

Сигурен съм, че е много добра. Иначе защо всяка свободна минута през зимата да я отдава на любимия спорт. Освен това кара ски Атомик, състезателен модел. А те не са за всеки. В училище обаче получава лека травма и това я вади от тренировките, затова се прехвърля към други спортове.

„Започнах волейбол, баскетбол.. треньорите ми казаха, че съм с кашкавалени пръсти. Бъзикаха ме. После спортна аеробика и последната година кикбокс“.

Покрай работата си има възможността да се запознае и с детския си идол Алберто Томба.

„Подскачах като луда. Не можех да повярвам какво ми се случва. Но беше много ужасно, защото не го познах. Имах изграден образ за него от телевизията, списанията. Целите ми стени в стаята бяха покрити с негови снимки“.

„По време на срещата седя нервно и питам : Кога ще дойде Алберто Томба. И те ми казват, че той всъщност седи до мен. И аз: Е, как това ще е Алберто Томба. Този до мен е възрастен и грозен. А те му превеждат всичко, което говоря в момента. Той ме попита от кога си го спомням и аз: "От когато беше рекламно лице на Келвин Клайн – бельото". Той ми отговори: "Твоите спомени са отпреди 12 години“.

Не вярвам някой да се е разсърдил на Венета. Тя има наистина заразителен смях и съм сигурен, че умело се измъква от всяка ситуация с непринудено поведение.

Понякога лъжа. Никога не ме хващат, ама на следващия ден си признавам, защото не си спомням какво съм излъгала.“ Все така невинна е тя.

Заговаряме се за фотосесията на Венета в Плейбой. Питам я как са го приели родителите й. „Пълна истерия. Ужас. В интерес на истината, единственият човек, който ме подкрепи, беше баща ми. Той ми каза “Така или иначе, на плажа ходиш по прашки, защо да не се снимаш. Сега е момента. Няма да се снимаш като станеш на 40, я. Пък и това ти е работата, да се показваш“. И аз се снимах, но за разлика от другите никъде не съм си свалила гащичките“.

„Не знам дали се е случвало на други, но аз се паникьосах страшно по време на снимките. Обикновено съм много контактна и много- много не ми пука, но изведнъж застанах пред обектива и шах. Започвам да си махам ръцете на ляво на дясно и не мога да направя никакво изражение на лицето. Пълен камък“, смее се Венета.

„По едно време казвам, че не съм за тази работа и ще си ходя, а те :“ Как ще си ходиш, вече има договор. Не става така“. Дори на снимките си личи, че съм вдървена. Те ми казват : “ Искаме мръснишко излъчване“. Какво ти мръснишко излъчване. Аз гледам изплашено, все едно ще ме колят“.

Венета е може би и единствената жена, която отказва работа в италианския канал Rai Uno.

„Точно да съм отказала... може да се каже. Всъщност кастинга беше за някакво шоу, подобно на нашето „Хит минус едно“. Търсеха момичета, които да асистират на водещия. Да се помотват и общо взето нищо да не правят. Аз тогава бях пристигнала в Рим за първи път. Със загубен багаж пътувам към Милано с нощния влак. Без дрехи, със сенки под очите, разчорлена.

Продуцентът, който ме посрещна там, пооправи ми косата, заведе ме в един магазин. Купи ми едни бански и едни обувки и ме заведе на кастинга, където, без да лъжа, беше пълно с ужасно красиви жени. Аз бях без грим, недоспала. Просто не знаех какво правя там. В момента в който влязох, някакъв продуцент започна да крещи : „Bella, Bella. Моника Белучи“

Накараха ме да седя до края на кастигна, след което се събра целият екип на предаването и започнаха да ми обясняват колко много им харесвам, и как искат да ме сложат направо на мястото на водещия.

Оставало да мина само теста за говор. Тогава продуцентът ми излъгал, че говоря италиански, а аз не знаех нито една дума. И когато ми пуснаха ауто кю-то, нищо не можех да произнеса. Това обаче пак не ги спря и те ми дадоха един месец време да науча поне да чета на италиански“.

Тогава обаче й се появили по-важни неща. Тя предпочита да се върне в България, където я чака дипломна работа и гадже. Италианците не могат да повярват, че някой им отказва.

„Те останаха изумени: Как можеш да кажеш такова нещо. Жените спят с кой ли не, за да стигнат до тук. Дори пари дават за това. Освен това ти трябват и връзки. Ние ти го даваме така, а ти казваш „Не искам“. Това е абсурд.“

В продължение на един месец продължавали да й се обаждат, за да я попитат дали не си е променила мнението. След известно време й се обадили пак с ново предложение, като този път вече мястото на водещата било запазено за нея. Единствената неприятна точка в договора била задължителното владеене на италиански и то перфектно, тъй като ставало дума за ток шоу. И пак се наложило да откаже.

В момента Венета работи за Канал 1 в предаването 10/64, където е в ролята на Съдбата.

„Дона Фортуна. Звучи много яко. Надявам се работата в телевизията да ми даде някаква база, защото съм решила да се занимавам с филми. Това ми е по-интересно. Никога не съм обичала да ходя на ревюта. Аз обичам да седя пред обектив. Обичам камерата. Сега наскоро се снимах в новия филм на Долф Лундгрен – „Механикът““.

Забелязал съм, че почти винаги когато споменеш името Венета Харизанова пред жени, те веднага започват да говорят за косата й.

Косата я поддържам с газ, мас и оцет. Всички известни фризьори и коафьори ми казват направо да си сготвя манджа с тези неща и да си я сложа в хладилника. Не можело да използвам тази рецепта при положение, че на пазара имало най-модерни козметични продукти и технологии.

„Факт е обаче, че не съм се подстригвала вече 8 месеца и косата ми е гъста и в идеално състояние. Понякога също така я мажа със зехтин и яйца. Зехтинът е и много полезен за кожата. Имам си един ден в седмицата, когато си мажа цялото тяло със зехтин, увивам се в кърпа и лежа така 3 часа“.

Венета е известна от много реклами, но тя самата смята, че рекламата, която най-добре би й паснала на типажа, е за шампоан за коса.

„Косата е единственото нещо, за което полагам такива огромни грижи. И смятам, че реклама на шампоан за коса би ми паснала много добре. Другото нещо, което бих рекламирала, е някакво много маниашко секси бельо, като „Виктория Сикретс“ например“.

Реших да попитам коя е най-евтината стока, която си е купувала напоследък.

„Вчера беше хита на сезона. Пудра за 2,50 лв. По принцип ползвам такава за 80 лв., но вчера бързах и нямаше време, беше късно. А не намирам голяма разлика в качеството“ .

Като всеки млад човек Венета излиза често по клубове. Ходи навсякъде. Дори и в поп-фолк заведения. Категорична е, че не би си пуснала поп-фолк в къщи или в колата. Там слуша модерна класическа музика.

„На поп-фолк мога да отида да се забавлявам след 1-2 часа, ако сме голяма компания и е много весело. Но така да седна и да слушам – не. В колата си пускам италианска музика. Опера, само че модерна опера. Обожавам Бонд и Васко Василев“.

Венета не е надут човек и въпреки славата и всичко, което е постигнала, тя ходи здраво по земята. Питам я за известността. На някои хора в България тя не понася.

„Когато хората се запознават с мен, остават много изненадани. Очакват да съм много надута и остават понякога шокирани, че не са срещнали това, което са мислели, че съм всъщност.“

„Всички се раждат от едно място и всички умират. Какво значение има кой си? Познавам такива хора, на които нашите смешковци и смешки на малкия пръст не могат да им стъпят, а в същото време са най-земните и човечни хора които познавам. Това да се взимаш на сериозно е такава глупост и парвенющина".

Венета има само две истински приятелки, защото не обича да допуска хората много близко до себе си.

„Аз съм доверчив човек, споделям. Има хора обаче, които злоупотребяват с доверието ми и ходят, говорят наляво надясно. Един вид ми забиват нож в гърба.

„Повечето хора говорят за теб лоши неща, защото не те познават, а са те виждали само на снимка или по телевизията. В по-голяма част от случаите това, което е на екрана и това, което е всъщност, е с разлика 360 градуса. Повечето хора не обичат да си показват истинското „Аз“.

Като модел Венета би трябвало да спазва някакви диети, но тя някак си не ги обича.

Диети... ужас. Мога да издържа 5 дена глад или 5 дена на плодове и следващите 5 дена ще изям света. В повечето случаи издържам 2 дена да не ям и после се натъпквам с ядки и порции шоколад, тортички... Вчера например цял ден издържах без храна, вечерта излязох и изядох три шоколадови торти. По едно време се бях запалила на фитнес, но си ме мързи. Мързеливичка съм“.

Ако можеха всички мързеливи жени да изглеждат така, щеше да е фантастично. Както и да е...време е вече да си ходим, затова питам Венета къде смята да изкара почивката си, ако има такава.

„Сигурно на к-г Градина или Лозенец. Искам да карам сърф, кайт сърф . Когато отида с приятелки на Слънчев Бряг въобще не спим и след 48 часа съм толкова уморена, че направо искам да се прибера обратно вкъщи. Тази година съм решила да отида на почивка. Истинска“.

Кирил Христов
 


Сходни връзки

Венета Харизанова: Паникьосах се пред обектива на Плейбой | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди