изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:55 EEST
УФОЛОЗИ ПРОУЧВАТ МИСТЕРИЯТА НА ПЕРПЕРИКОН И ТАТУЛ    
Общество
Добричкият клуб "Търсачи на алтернативни форми на живот" проведе експедиция в районите на Асеновград и Кърджали. Членовете му установили, че еднакви изсечени в скалите дупки край крепостта Перперикон, на връх Белинташ и край добричкото село Карапелит. Хипотезите водят дори до атлантите


Поредната си уфологична експедиция реализира в началото на този месец клуб "Търсачи на алтернативни форми на живот" към младежкия дом в Добрич. Членовете на клуба са посетили районите на Асеновград и Кърджали, а целта е била проучване на информациите за НЛО и теренен оглед на древните селища Перперикон и Татул. Това стана ясно след вчерашната пресконференция на председателя на клуба инж. Веселин Боянов и неговите колеги.
По време на експедицията групата е посетила място на предполагаемо кацане на НЛО по пътя за връх Белинташ. При разравяне на повърхностния слой пръст са открити късове разтопена скала и овъглена почва. Намерените късове, които бяха показани пред журналистите, ще бъдат предоставени за изследване.
Перперикон е една от най-големите родопски крепости и се смята, че това е известната крепост, споменавана от византийския хронист Георги Акрополит. Цялата околност е осеяна с хиляди изсечени в скалите преси за вино, които в по-голямата си част се намират под земята. Подобни съоръжения са наблюдавани и в скалите на Белинташ, а интересното е, че ги има и край Карапелит. Хипотезата за т.нар "кладенци" на Перперикон е, че са използвани за вино. Идентичните съоръжения на Белинташ обаче изключват това, защото се намират много нависоко, където не може да бъде качено гроздето, обясниха членовете на клуб "ТАФЖ". Затова те търсят други предположения за произхода на дупките, като някои от хипотезите стигат дори до атлантите.
Експедицията е посетила и светилището на Орфей при село Татул. Смята се, че мястото, освен светилище за пренасяне на жертви на древните тракийски божества, е било и средище за наблюдение на изгрева и залеза на Слънцето в определени дни от годината. Скалата с форма на пресечена пирамида, притаила светилището, не прилича на никоя друга, открита по нашите земи. Според някои изследователи, може да се прави паралел между саркофага, намиращ се на върха на скалата, и саркофазите в пирамидите в платото Гиза.
Уфолозите правят заключение, че цивилизацията, построила съоръженията в обектите, за които стана дума дотук, вероятно е по-древна от тракийската. Знанията, свързани с астрономия, технология на изработване на съоръженията, вероятно са заимствани от друга по-висша цивилизация, а защо не и от техните богове? Според редица изследователи тези богове могат да бъдат представители на някоя иноземна раса. Още повече, че посочените местности са високоенергийни и в околностите често се наблюдават аномални явления.
 


Сходни връзки

УФОЛОЗИ ПРОУЧВАТ МИСТЕРИЯТА НА ПЕРПЕРИКОН И ТАТУЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди