изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:28 EET
АСЕН ДРУМЕВ: ПЕТ ПЪТИ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ СУБСИДИИТЕ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ЗЪРНО    
ЗемеделиеПочти пет пъти държавен фонд \"Земеделие\" е увеличил целевите субсидии, с които се покрива голяма част от разходите за съхранение на зърно в публичните складове.

Това съобщи вчера на пресконференция в Добрич изпълнителният директор на фонда Асен Друмев. Според него увеличението щяло както  да гарантира опазване на прибраното зърно, но и доброто му качество предвид на високата му влажност. Пред журналисти Асен Друмев съобщи последните решения, взети от Управителния съвет на ДФ \"Земеделие\" в понеделник. Както НДТ писа, 25 млн. лева ще се предоставят по финансова линия за закупуване на семена за пшеница, реколта 2006 г., като 20 млн. лева ще са под формата на кредит, а 5 млн. лева - ще са безвъзмездна помощ-субсидия.
В страната били произведени и сертифицирани семена, с които да се засеят 5 милиона декара с пшеница, фондът щял да подпомогне цялото количество По традиция били заделени и 500 000 лева целева субсидия за производство на предбазови и базови семена пшеница и слънчоглед.

 


Сходни връзки

АСЕН ДРУМЕВ: ПЕТ ПЪТИ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ СУБСИДИИТЕ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ЗЪРНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди