изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:32 EET
16-ГОДИШНАТА СЛАВЕНА ОТ ШУМЕН СПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА МИС ЧЕРНО МОРЕ    
ТуризъмМария Ангелова от Варна пък се окичи с короната на мис Албена и ще бъде новото рекламно лице на комплекса. Общо 22 момичета си оспорваха короните в престижния конкурс за красота

В сряда вечерта в казиното в Албена се проведе 36-ият конкурс за красота \"Мис Черно море\" и \"Мис Албена\". Основни спонсори на събитието бяха \"Албена\" АД, вариете-театър \"Албена\", \"Визаж модел груп\", \"Форд фокус фешън клуб\", модна фирма \"Миро\", списание \"Естетик\", сватбен салон \"Контеса\". Медийни партньори на конкурса бяха телевизия М-сат, в. \"Черно море\" и други. Десетчленно жури, председателствано от президента на \"Визаж модел груп\" Евгения Калканджиева, имаше нелеката задача да направи своя подбор между кандидатките, които бяха на възраст от 14 до 18 години.
Общо 22 момичета от цялата страна, печелили различни конкурси, дефилираха в 4 тура пред публиката. След като се представиха в спортни рокли, претендентките за титлите дефилираха по бански костюми. В третия тур момичетата се представиха в спортно-елегантни облекла на модна фирма \"Миро\". След третия тур журито определи 10 полуфиналистки, които в последния четвърти тур дефилираха в рокли на \"Контеса\" и отговаряха на въпроси на водещия Данаил Кирилов. Това бе и последният тур, след който журито произнесе \"тежката\" си дума.
Докато бъдат обобщени резултатите, както и между отделните турове, публиката имаше удоволствието да се наслади на изпълненията на вариете-театър \"Албена\" с ръководител проф. Боньо Лунгов, както и на изпълненията на звездите на най-новата музикална телевизия Хит тв. За гостите на конкурса пяха дамското трио \"Фатално три\", както и новата звезда Пламена. Естествено, публиката имаше възможност да се наслади и на изпълненията на артистите от вариете-театър \"Албена\", които за пореден път показаха класа със своите изпълнения.
На трето място в конкурса Мис Черно море бе класирана 16-годишната Пламена Параскова от Варна с ръст 180 см и мерки 90/66/90, първа подгласничка стана 17-годишната от Варна - ръст 177 см и мерки 89/61/91. Короната на мис Черно море стана притежание на 16-годишната Славена Вътова от Шумен с ръст 175 см и мерки 86/60/88. Тя спечели още уикенд за двама в Албена, италиансак козметика \"Натюрел\", селективни вина от винпром \"Търговище\", двегодишен договор с \"Визаж модел груп\" на стойност 20 хил. евро и възможността да представи града си в конкурса Мис България 2006.
 По традиция, публиката определя коя ще бъде носителка на короната Мис Албена. Тази година тя стана притежание на 16-годишната Мария Ангелова от Варна с ръст 171 см и мерки 83/58/88. Наградата й бе връчена от Александър Марков - управител на ресторант \"Боряна\" и член на журито. Мария получи петдневна почивка в курорта, италианска козметика, 2-годишен договор с \"Визаж модел груп\" на стойност 20 хил. евро и възможността да участва в конкурса Мис България'2006. Освен това, тя е и новото рекламно лице на Албена. Журито отличи и момиче на \"Форд фокус\", а президентът на \"Визаж модел груп\" Евгения Калканджиева  за първа година отличи със специална награда три от участничките в надпреварата - 17-годишната Стилияна Миткова от Пазарджик, 15-годишната Елеонора Митева от Хасково и 14-годишната Женя Желева от Добрич, която бе и най-младата сред претендентките. Трите момичета ще могат да се явят на конкурс за професионални модели, който ще се проведе в София.
От Добрич участие в конкурса взеха три момичета - освен Женя, на сцената дефилираха още Надежда Георгиева - на 17 г., и Грета Турлакова - на 15 години.

ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ СЛАВЕНА сподели, че държи на приятелите, семейството и гаджето си, което е присъствало на конкурса и е бил първият поздравил я с победата. Родителите й били на гурбет в Испания. Славена всъщност наесен ще е ученичка в десети клас на природо-математическата гимназия в Шумен. Любим предмет й е литературата, обича още и езиците. Сред авторите, които предпочита да чете е Паоло Куельо. Славена сподели още, че мечтае за свой бизнес и вижда бъдещето си, свързано с литературата и чуждите езици. \"Нищо, че уча в математическа гимназия, всъщност математиката не ми върви много. Модата за мен е хоби\" - добави още Славена. Тя е зодия Овен. Въпросът, на който трябваше да отговори бе какво е щастието, на което 16-годишната шуменка заяви: \"Щастието са малките неща, за мен то е да видя положителния резултат от всичко, за което се боря\". Като малка е тренирала лека атлетика, спортни танци, а сега много обича да гледа футбол, плуване и волейбол. Според нея националният ни отбор е супер.

ЖЕНИ КАЛКАНДЖИЕВА: \"ДО ТРИ ГОДИНИ - МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ В МИС ЧЕРНО МОРЕ\".
Президентът  на доказалата се в модния бранш фирма и все още един от най-добрите модели на страната ни Жени Калканджиева заяви, че за първи път в конкурса е включена Хит тв. \"От една страна те са съвсем нова телевизия - от няколко месеца, от друга - ние сме в договорни отношения с тях за взаимна презентация. Интересът ни е комерсиален. При нас на кастинги се явяват много момичета. На тези, които малко не им достига, за да бъдат модели, а имат гласови данни ги насочваме към музиката\" - каза Е. Калканджиева. През тази година тя е била член на жури на Мис Одеса в Украйна. \"Там създадох контакти, като идеята ми е в близките 2 най-много до 3 години нашият конкурс да се превърне в истинска Мис Черно море, като на него се явяват победителки от Турция, Русия, Украйна, Румъния. Още следващата година можем да поемем от 2 или 3 държави по една участничка\" - добави още г-ца Калканджиева.
\"Визаж модел груп\" има разкрит офис в Казахстан, който вече смело може да се каже, че е монополист в своята област. От скоро има такъв и в Индия. \"Целта на офисите ни е предимно да правим връзките между отделните мениджърски агенции със световните вериги. Конкретно в Индия пък целта ни е да насочваме участнички за участия в Мис свят, Мис Вселена и Мис Европа\" - разкри още успялата бизнесдама. Естествено журналистите не пропуснаха да зададат традиционния въпрос на г-ца Калканджиева - с какво е облечена, тъй като тя си е спечелила славата на дама с маркови облекла. И сега беше така - потникът й бе \"Харлей Дейвидсън\", панталонът - дизайнерски, а обувките - италиански с марката на Алесандро Лоренци.

 


Сходни връзки

16-ГОДИШНАТА СЛАВЕНА ОТ ШУМЕН СПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА МИС ЧЕРНО МОРЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди