изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:10 EEST
"НА НЕБЕТО ЧОВЕК СЕ ЧУВСТВА ОТЛИЧНО"    
ОбществоПред НДТ дългогодишният пилот Стоян Гроздев, който в момента работи като оперативен дежурен и диспечер по СОТ във Федералната служба за безопасност в Добрич

 


- Г-н Гроздев, Вие дълги години сте работил във Военно-въздушните сили, а в момента сте сред хората, които се грижат за спокойствието на добричлии. Как се чувствате във Федералната служба за безопасност?
- Чувствам се добре. Колективът, при който дойдох, са мои бивши колеги и познати. Приеха ме радушно и аз съм много доволен.
- Като диспечер по СОТ, как смятате, спокоен ли е град Добрич?
- Според мен, град Добрич е спокоен. Имаме много малко реални нарушения. Повечето са фалшиви - сигнали от животинки, от птици.
- Според Вас, хората имат ли доверие във ФСБ?
- Мисля, че да. По време на моите дежурства нямам обаждане от клиенти, които да са недоволни от нашата работа и работата на фирмата в четирите й направления.
- Смятате ли, че гражданите са готови да съдействат на охранителните фирми, на полицията. Да сигнализират своевременно в случай на инцидент или престъпление.
- Една голяма част от гражданите - да. Но има други, които се страхуват. Не знам какви са причините, но страхът го има.
- Нека се върнем на това, че по професия сте пилот. Как се чувствате сега, след като авиобазата в Добрич бе закрита?
- Мъчно ми е, като на всеки летец. Даже вече пет години не съм стъпал там и няма и да отида, защото разбрах, че всичко е разрушено. В края на краищата в авиацията служих 33 години.
- Как се чувства човек на небето?
- Отлично. Сега постоянно гледаме, когато нашите колеги прелитат над нас, винаги обръщаме поглед нагоре да ги видим. И съществува малко завист.
- Какви качества са нужни на един човек, за да упражнява толкова отговорна професия като управляването на самолет?
- На първо място, естествено, стои професионалната подготовка. След това започва изграждане на всичко останало. Но всъщност така е във всяка областта - било медицината, техниката, селско стопанство и т.н.
- Какво е мнението Ви за всички тези терористични актове в различни краища на света?
- Не ги одобрявам, разбира се - като офицер и като човек. За мен това не е нормално и съм обезпокоен. Не може така - мирни граждани отиват на работа, децата - на училище. Не е нормално един да вземе торбата с взрива, да тегли шнура и да се взриви - било в метрото или самолета. Това е страшно. И съответно, що касае мен, ще се боря, ще помагам на всеки един с каквото мога.


Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

"НА НЕБЕТО ЧОВЕК СЕ ЧУВСТВА ОТЛИЧНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди