изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:39 EET
ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2009 г.    
Ред и сигурност

  ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2009 г.

Ако има пропуснато, молим да изпратите информация на адрес ndt@abv.bg



14.12.2009 г.

При престрелка с полицията близо до Вакарел е убит 38-годишния Димитър Митев, участвал във въоръжен грабеж по магистрала "Тракия" с бандата на "Крокодилите"

30.11.2009 г.

20-годишният мъж, убит в Шумен, е бил застрелян в близост до магазин на ул. „Стара планина”. Около 19.30 часа заедно със свой приятел той отишъл до банкомат, за да провери дали са преведени детските надбавки. На връщане са подгонени от двама мъже и единият от тях е прострелял смъртоносно Мариян Петров.

17.11.209 г.

Двама са убити с огнестрелно оръжие тази нощ край язовир "Въча" (бившия "Антонивановци") при спречкване между летовници от хижите.Убиецът е 30-годишен мъж от София.

13.11.2009 г.

В 17.10 ч в РПУ – Раднево е получено съобщение, че в близост до околовръстния път в северният край на с. Ковачево има мъртвец.На седалката на водача в лек автомобил "Пежо” е открит трупът на 39-годишен старозагорец - с прострелни рани в областта на главата.

2.09.2009 г.

Тази сутрин е станало убийство между Приморско и Царево. Две момчета са издърпани от пътя в гориста местност и са пребити от четирима. Едното момче /26-годишен старозагорец/ е прободено и починало. Полицията е задържала нападателите. Един от тях е осъждан за убийство, другите също са криминално проявени. В дъното на конфликта е наркоразпространение, пострадалите момчета вероятно са обвинени в нарушаване на местния монопол.

3.07.2009 г.
Застрелян е Румен Рачев - шеф на комплекс "Бохеми" в кв. Дивдядово и едноименния ресторант в Шумен, както и на сладкарница "Мики".  Рачев е починал в шоковата зала на спешното приемно отделение на болницата.Покушението е извършено пред хирургическия блок на МБАЛ в Шумен около 12:30. Мъжът е прострелян близо до джипа си марка "Инфинити", който бил спрян пред входа на лечебното заведение. Според очевидци се е стреляло от кола. По непотвърдена информация, извършителят е пълен мъж на средна възраст, облечен в работен гащеризон, който е причакал Рачев пред входа на Хирургическия блок, където той е ходел ежедневно на процедури,

26.06.2009 г.
София. 35-годишният Драган Атанасов е намерен убит в дома си в 17.00 ч. в апартамент на булевард "Инж. Иван Иванов", съобщи МВР. Според съседи убийството е станало на втория етаж в жилищния блок, където имало офис на фармацевтична компания. Вратата на дома на Атанасов, който не е криминално проявен, е била заключена. На мястото също така са открити седем гилзи. Установени са три попадения в главата. Според справка в ДАКСИ Атанасов е свързан с фирмите "Виасел", "Хомеофарм", "Ибероком" и "Глобалтел". От извадка на делата в СГС става ясно, че фармацевтичната компания "Цито Къмпани", чийто офис се намира на втория етаж в блока е завела иск срещу Драган Атанасов. Делото е от 2006 година и според сайта на съда последното заседание е било на 11 юли същата година. БТА откри за коментар собственика на "Цито Къмпани" Владимир Найденов, който заяви, че на няколко инстанции е спечелил делото срещу Атанасов. То е било по спор за имот - именно офиса на "Цито Къмпани". По думите на Найденов убийството не е станало в офиса на фирмата, а на по-горен етаж.

16.06.2009 г.
Добрич.
34-годишният Дончо Славов от Добрич - един от осъдените за отвличането на Иван Иванов - син на бизнесмена Йордан Йорданов с прякор Данчо Поничката, бе застрелян. Той е гръмнат с два куршума в областта на главата в дома си. Това е вторият от бандата, който е елиминиран. Съобщение за намерен прострелян мъж в таванско помещение, намиращо се в ЖК “Добротица” бл. 18 в Добрич, е постъпило в Първо РПУ в 8.40 часа. Дончо живеел на съпружески начала с жена на име Елица и няколкомесечното им бебе. Един от апартаментите във входа бил обитаван от майка му. Сутринта Елица извела детето, за да го разходи в хладината. Убийството било извършено минути по-късно. Когато жената се прибрала от разходката, открила Дончо застрелян. Намерила го в леглото им. Според една от версиите, Дончо Славов се занимавал със сводничество и е пречел на конкуренти в бизнеса. Според съседи, вечер около блока, в който живеел, често се навъртали скъпи коли. Не било изключено 34-годишният мъж да е гръмнат от свои, не изключват запознати. Друга версия е участие на Дончо в наркотрафик, където бил водеща местна фигура. Специалисти прогнозират разчистване на сметки между наркотрафиканти и отделни групировки на национално равнище.  Още по убийството...

18.05.2009 г.
44-годишният Александър Занев е открит застрелян в столичния квартал „Бояна”. Той е един от собствениците на фирмата "Софийска баница". Сигналът за инцидента на ул. "Бял равнец" е подаден малко преди 19.00 часа. 44-годишният мъж е бил прострелян в главата.  Той е открит в джип „Сузуки Витара". 
Занев участва като управител и собственик в четири фирми: "Ви ай пи консултинг", "Александъре-65", "Вип трейд" и "Емпайър", които работят предимно в енергийния сектор. Занев е и в ръководството на спортен клуб "Титан" . Ива Панагонова, сестра на вдовицата на Милчо Бонев – Бай Миле – Силвия Панагонова, е управител на ЕМПАЙЪР ООД. В същата фирма Занев е съдружник с 25 % участие. ЕМПАЙЪР ООД се занимава с таксиметров пътнически транспорт. В ЕМПАЙЪР ООД собственици са Александър Занев, Виолетка Попова, Емилия Попова, Ива Милчева Панагонова. Ива Милчева Панагонова и Силвия Милчева Панагонова са съдружници и съсобственици и на други фирми в областта на туризма, спорта и др.Александър Занев е и едноличен собственик на ВИП ТРЕЙД ЕООД. Дружеството развива бизнес в сферата на ресторантьорството. Той е и едноличен собственик на ВИ АЙ ПИ КОНСУЛТИНГ, занимаваща се с консултанска и проектантска, вътрешна и външнотърговска дейност, представителство и агентство, сделки с интелектуална собственост, лизинг, хотелиерски и туристически услуги, както и всички други незабанени от закона сделки. Занев е едноличен собственик на АЛЕКСАНДЕР - 65 ЕТ, занимаваща се с търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки. Милчо Бонев по прякор Бай Миле /43г./ и петима от охранителите му бяха убити на място при престрелка в ресторант-градина "Славия" на ул. "Коломан" 1 в столицата на 30 юли 2004 г.

8.05.2009 г.
16-годишният Емил Николов бе убит на място в столичния квартал "Бояна". При инцидента бе ранен и 29-годишният Александър Христов. Инцидентът се разигра около 23.30 ч. пред Боянското ханче. И Николов, и Христов са регистрирани за кражби в полицията. Простреляните бяха открити в кола – сиво БМВ комби. 
Трупът на Николов се намираше на предната седалка до тази на шофьора. Христов е настанен за лечение във Военно-медицинска академия, без опасност за живота. Той има наранявания в областта на рамото. Убитият и простреляният са от столичния квартал "Бояна" и са криминално проявени. Същата нощ е убит още един човек в София, съобщи МВР. В квартал "Орландовци" около полунощ двама мъже влезли в къщата на 63-годишния Асен Асенов. Той обаче се събудил и открил стрелба по тях. 34-годишният М. Д. от Самоков е прострелян смъртоносно, макар да се опитал да пребие Асенов с метална тръба. Другият нападател е избягал. В джоба на убития е намерен и нож. И тримата са криминално проявени.

20.04.2009 г.
Убийство е било извършено в центъра на София. 42-годишният мъж бил открит убит в дома си на бул.”Васил Левски” 76 към 20 часа. Сигналът подал негов приятел, който го намерил в жилището без признаци на живот.
Съдебен лекар установил прободни и порезни рани по тялото. Убитият е Джулио Суге, български гражданин с кенийски произход, който се е занимавал с уреждане на манекенки за работа в чужбина.Цялата кооперация, в която живеел Суге, е негова собственост. Апартаментът, в който е намерен трупът, се намира последния, пети етаж. По нефоициална информация убитият е кениец по баща, а имотите притежава от майка си, която е от стар софийски род. Съседи разказват, че не е изключено причината за убийството да са наркотици, тъй като в кооперацията често влизали съмнителни хора. 

17.04.2009 г.
Вратарят на националния отбор по хокей - 21-годишният Кирил Въжаров, е единият от убитите двама младежи пред столичния клуб “Соло“. Около 4.00 часа  сутринта две групи младежи излезли пред входа на дискотеката и започнали разправия, която преминала в пиянски бой.Първа групичка се състояла от три момчета. Двама от тях са били ранени смъртоносно с нож в гърба. Единият се казва Васил Александров, за когото в МВР има заявителски материал за опит за фалшифициране на документи. Другият загинал е Кирил Въжаров. Преди шест дни Въжаров бе титуляр при победата на България срещу Мексико с 10:3 на Световното първенство по хокей на лед в група Б на втора дивизия. Третото момче е ранено и впоследствие е откарано във ВМА без опасност за живота.
Нападателят избягал с такси. Охранителни камери обаче заснели автомобила. Полицията е разпитала таксиметровия шофьор, но до момента извършителят не е открит, предаде БТА. На 5 декември миналата година след пиянски побой пред дискотека в столичния „Студентски град” почина 20-годишният студент по фармация Стоян Балтов от Сливен. На 28 януари тази година 22-годишният студент Найден Вучков бе убит с нож след разправия с непознати, употребили алкохол.

10.03.2009 г.
София. При пожар в жилище по "Алеко Константинов" 18 е намерен мъртъв собственикът му, който преди това е бил убит
. Според очевидци - имало е трима маскирани и въоръжени мъже, които са избягали. Първоначално жители на квартала са гасили пожара в къщата, по-късно е пристигнала и пожарна.

26.02.2009 г.
65-годишен пазач на автосервиз бе намерен убит тази сутрин в Пловдив на ул. ”Димо Хаджидимов”.  Мъжът е бил намушкан няколко пъти с нож, в следствие на което е починал. Извършена е и кражба на 10 хил. лева от касата на автосервиза, охраняван от убития пазач.

2.02.2009 г.
Малко след 22.30 часа в столичния квартал "Обеля" бе прострелян 35-годишният Емил Дамянов. Инцидентът е станал в 121 блок, вх. А. ет 1 на квартала.
Дамянов се намира в Централна реанимация в Института "Пирогов" с три огнестрелни рани в гърдите и в краката. Той е с опасност за живота. Нападателят му го е причакал във входа и е изпразнил срещу него цял пълнител. Според първоначалните данни, вероятно оръжието на престъплението е пистолет "Макаров". Нападателят е успял да избяга. Причините за стрелбата за момента не са ясни. Късно вечерта на 23 октомври 2006 година в същия блок избухна мощна бомба. От експлозията бяха изпочупени много прозорци и бяха нанесени сериозни материални щети. Бомбата бе поставена пред апартамента на тогава 32-годишния Емил Дамянов в същия блок. При инцидента нямаше пострадали. Тогава съседи твърдяха, че Дамянов продава наркотици на тийнейджъри
 

17.12.2008 г.
София. 34-годишният криминално проявен Васил Патилов бе убит тази вечер в столицата. Мъжът почина, след като беше прострелян на кръстовището на бул. „Сливница” и ул. „Одрин” и "Св. Св. Кирил и Методий".  Според свидетели на престъплението, мъжът е бил в автомобила си „Мерцедес”, когато към него се е приближил мъж в тъмни дрехи и го е прострелял от упор. Справка в архива на Агенция „Фокус” показва, че името на Васил Патилов излиза при стар инцидент - на 17 септември 2001 г., когато къщата на Киро Японеца в столичния квартал "Факултето" е атакувана от 50 маскирани полицаи от СДВР, НСБОП и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Те пристигат в махалата с двайсетина леки автомобила и джипове и са въоръжени с пистолети, автомати и пушки-помпи. В самото начало на съвместната операция Кирил Киров е на гости у свой съсед, но като разбира, моментално се прибира вкъщи, където е проснат на земята и окован с белезници. Заедно с него са задържани още 12 души, сред които и двамата му синове - Януш и Спартак. По-видните арестанти са - Васил Патилов - с висящо дело за умишлено убийство; Сотир Петров (племенник на Японеца) - с няколко преписки за изнасилване и кражби, както и с висящо дело за убийство;Васил Патилов - с висящо дело за умишлено убийство; Владо Комара (бодигард на Японеца) - регистриран за грабежи и изнудване; Петко Петков - с три присъди за въоръжени обири.

29.11.2008 г.
При спецоперация на полицията в София около 14 часа е застрелян мъж, който се опитал да окаже съпротива на органите на реда. Простреляният е Башким Мароджако (38 години). Той открил стрелба по органите на реда. Полицаите отговорили на огъня и го простреляли. Според полицията той е обявен за издирване преди месец. Спецакцията е осъществена в столичния квартал "Толстой", а инцидентът е станал на бул. "Рожен", близо до гара "София-север". Чужденецът, който е от косовски произход, е издирван за убийство на музикант във Варна и е бил засечен на кръстовището до гарата.

11.04.2008 г.
Един от подземните босове на Сандански 33-годишният Георги Вранчев, по-известен с прякора Вранчо, бе застрелян пред дома си около 1.30 ч. Наркобосът преди около 2 месеца си позволи публично да заплаши с уволнение дори шефа на местната полиция Костадин Бакърджиев. Вранчо е убит с един куршум в гърдите. Най-вероятно куршумът е изстрелян от 12-калибров пистолет, казаха криминалисти. По думите на брата на убития - Иван, съсед на жертвата на име Бранко, който живее на долния етаж, е чул няколко вика непосредствено преди разстрела на Георги пред дома му. Георги Вранчев-Вранчо многократно е осъждан за сводничество, наркотрафик и други престъпления от общ характер. В началото на март той бе арестуван в РПУ - Сандански, след като нападна патрул и директора на полицията в Сандански Костадин Бакърджиев. Самият Бакърджиев казва, че в Сандански начело начело на групировките за разпространение на дрога и сводничество са Георги Врачев-Вранчо, Емил Първанов-Ембака и Атанас Петров-Нашко, които са наследници на Васил Маникатов. На 19 март 2008 г. братът на убития Георги Вранчев - Иван Вранчев е задържан за притежание на марихуана и електронна везна.

9.04.2008 г.
София. 42-годишният Светослав Стайков Стайков бе убит в столицата, преди това бил в Интернет клуб „Матрицата” в кв. "Лозенец", откъдето е бил отвлечен с лек автомобил БМВ 3. Отвличането е станало около 00.30 ч. Стайков е открит около 2,30 часа на същата улица „Крум Попов”, намушкан с нож на няколко места и е починал е на път за болницата. Мъжът е с 12 регистрации за кражби.Убитият имал връзка с жена, но по-късно прехвърлил чувствата си към 14-годишната й дъщеря. Майката се оплакала на бившия си съпруг. От това последвало убийството.

7.04.2008 г.
По обяд в района на хотел "Плиска" беше прострелян Георги Стоев – автор на романи за организираната престъпност. Той е сочен за наследник на починалия неотдавна писател Христо Калчев, а също и като основен източник на романите му за мафията. Двамата нападатели пресрещнали Георги Стоев в локалното платно до хотел "Плиска", стреляли няколко пъти и избягали. Преди покушението той имал уговорена среща с двама души в близко кафене, появил се обаче само единият от тях. По първоначална информация срещата е била във връзка с поредната книга за подземния свят, която Стоев подготвял. Човекът, с който Стоев се е срещнал преди покушението, е редактор, а е вървял заедно с адвокат-приятел. Георги Стоев описваше потайностите на българския подземен свят, по думите му - от първа ръка. Твърдеше, че самият той е бил част от група за мокри поръчки, но никога не е изпълнявал такива. Разказваше и за приятелските си връзки с Поли Пантев и Евгени Стефанов – Женята и двамата вече покойници. 34-годишният Стоев се определяше като пряк свидетел на раждането на силовите групировки ВИС и СИК, което описа в поредица от книги със скандални подробности за живота на престъпните босове. Автор е и на романите "BG Кръстника 1: истинската история на Маджо", "BG Кръстника - 2: Маргина, Бойко и другите", "BG -Кръстника 3: Любен Гоцев - истинският кръстник". Основната му теза е, че Държавна сигурност е подпомогнала създаването на групировките. В последните си интервюта споделяше, че се страхува за живота си и, че властите не са проявили никакъв интерес да разровят нещата, които е разказал.6.04.2008 г.
С два куршума в главата е прострелян 41-годишният Борислав Георгиев. Жена, която се представи за леля на убития, разказа, че семейството е отсъствало няколко дни и в апартамента е станал обир. Тя допълни, че сега дори няма дрехи за 2-годишното им дете. Георгиеви имали и по-голямо дете, което вече е ученик. Борислав е работил в ресторант като сервитьор, после станал управител. По-късно започнал да работи в „Атоменергоремонт”.
Тялото на Георгиев бе открито около 18.30 ч. в неделя в блок 102 в столичния квартал "Люлин", където той е живеел със семейството си. Тялото на жертвата бе намерено от съседи на площадка на партера в блока - между вратата на асансьора и тази на мазето. Георгиев се е прибирал, паркирал е колата си пред блока и най-вероятно убиецът го е причакал във входа. На около километър от мястото на убийството в кв. Люлин бе намерен запален автомобил.Борислав Георгиев e изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", 70% от акциите на която са собственост на "Българска енергийна компания", свързана с Христо Ковачки. Останалите акции се държат от държавата. Престаташето на самия Ковачки съобщи, че убитият е получил сигнал за обир в апартамента му, след което е пресрещнат и убит. "Атоменергоремонт" е фирмата, която ремонтира АЕЦ "Козлодуй". Преди 5 години БЕК плати 15.6 млн. лв. за "Атоменергоремонт". Проблемът около приватизацията възникна в началото на юни 2003 г. след публикация в австрийското списание "Фокус". Изданието вдигна шум, че сигурността на АЕЦ "Козлодуй" била застрашена от "съмнителните" кандидат-купувачи на дружеството, от които само един имал опит в бранша. Тогава се заговори, че сделката е спречкала сериозно Ковачки и Васил Божков.

22.11.2007
36-годишният Ивайло К. Иванов бе убит на булевард "Димитър Списаревски" в столичния квартал „Дружба 1“ в четвъртък вечерта около 22.40 часа. Мъжът е прострелян до черен джип Фолксваген Туарег в участъка под бул. "Брюксел" пред жилищен блок 182. Иванов е прострелян няколко пъти. До трупа му са открити гилзи и дипломатическо куфарче. Съпругата на убития изпадна в шок след съобщението. Сигналът за мъж, който лежи в безпомощно състояние, е получен в МВР около 22.40 ч. от живеещи в бл. 182, където е живеел и убитият. Те обаче не са чули изстрели. Убитият Ивайло Иванов е роден през 1971 г. Той е бивш митничар, понастоящем има спедиторска фирма. По неофициални данни се сочи връзка между Ивайло Иванов и убития на 14 юни 2004 година Петър Илиев, известен с прякора Пешо Кучето, пред магазин "Била" в столичния квартал "Лагера". БНР съобщи, че името му попада в разработка на полицията за група, занимаваща се с контрабанда в района на Стара Загора.

19.11.2007 г.
София. 37-годишният Мартин Захариев Първанов е прострелян с четири куршума. Стрелбата стана на столичния булевард "Александър Стамболийски" край МОЛ-а, около 19,30 часа. Мартин Захариев Първанов, по прякор Марто Лудия, е известен на полицията. Твърди се, че е наркодилър. Според очевидци - живее в блок зад МОЛ-а и е бил причакан край дома си.

4.11.2007 г.
София. 49-годишният Бончо Запрянов бе убит тази вечер в столичния квартал “Белите брези”, до бл. 35. Запрянов е криминално проявен. Сигналът за убийството е подаден около 19 часа от съпругата му.Тялото на убития 49-годишен Запрянов лежи между автомобилите. Справка в АПИС показа, че Бончо Панев Запрянов е едноличен собственик и управляващ на АГРОЛИТ - БОНЧО ЗАПРЯНОВ, която е с предмет на дейност - търговия на едро с твърди, течни и газообразни горива и подобни продукти. Фирмата е с адрес във Велинград, област Пазарджик. Запрянов е съсобственик в ПЮЪР ПАУЪР ООД. Съдружници в дружеството са: Йорданка Колчева и Панчо Бончев Запрянов. Фирмата също е с адрес във Велинград. Бончо Панев Запрянов е роден на 21 август 1958. Семеен, има син.

14.05.2007 г.
София. 45-годишният Александър Тасев, президент на ФК “Локомотив” (Пловдив), е убит в столичния квартал "Бояна". Александър Тасев е застрелян около 10,30 часа на ул. “Севастократор Калоян”. Тялото му е намерено в лекия му автомобил черен “Мерцедес” S класа, с регистрационен номер СА 6969. Сигналът е подаден в полицията минути след 11 часа от случайно преминаващ гражданин. Автомобилът, в който е убит, е лизингов, на "Балканстар. Тасев е прострелян с два куршума в главата.

9.05.2007 г.
Бургас. Председателят на общинския съвет на Несебър Димитър Янков е убит към 21.30 часа. Престрелката е възникнала в района между улиците "Любен Каравелов", "Гладстон" и "Пробуда", като Янков е застрелян в “Порше Кайен” пред кооперацията, където живее приятелката му. Четири или пет куршума застигат председателят общинския съвет в Несебър. Като предполагаем убиец се сочи неизвестен мъж, облечен с анцуг, по описание на очевидци, който се издирва от бургаската полиция.

24.04.2007 г.
София. Към 11 часа в дома си на улица "Горски пътник" 47 е намерена мъртва 50-годишната Йорданка Запрянова. Шест куршума са причината за смъртта й. Убитата е майка на застреляния през 2005 г. Константин Дишлиев. В деня на убийството Запрянова е трябвало да даде показания по досъдебното производство срещу Евелин Банев.

2.02.2007 г.

 

6.12.2006 г.
Радослав Иванов Велков - Темерута (34 г.) бе прострелян малко преди 17 ч. в района на бул. "Цар Борис Трети" в София - близо до кафене около Шесто РПУ. По Велков - Темерута е стреляно от микробус. Той е уцелен с един куршум в тила и откаран във ВМА. Състоянието му е стабилизирано и няма опасност за живота му. По време на стрелбата Темерута е бил придружен от жена, която твърди, че е негов адвокат. Според полицаи Темерута е викан в РПУ-то заради атентата срещу Демби, който беше организиран 8 часа по-рано. Известно е, че Темерута е един от основните конкуренти на Демби на наркопазара. По време на едно от заседанията по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови защитеният свидетел по делото - Велин Добрев, е разказал, че Демби му е поръчал убийствата на трима души, като мотивът бил, че те готвели покушение срещу него. Трите мишени на Вучев са братята Балеви и Радослав Иванов – Темерута.

6.12.2006 г.
Неизвестни откриха стрелба срещу Димитър Вучев, известен с прякора Демби. Инцидентът станал преди 9.00 часа пред заведението Скай Лайн в столичния квартал Симеоново. След покушението той е закаран към Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" без сериозни наранявания. Името на Димитър Вучев-Демби се свързва с редица разследвания на атентати, покушения, наркотрафик и побои. Повече за Демби.

21.11.2006 г.
Красимир Ангелов Димитров, по-известен с прякора Къро Дебелия, е мъжът, убит в столицата. Той е прострелян с два куршума в главата. Покушението е извършено на бул. “Цар Борис III“. Мъжът е убит на излизане от ресторант “Вини“. Пред заведението са били луксозен джип и Ауди с лесно запомнящи се цифри. Къро Дебелия се занимава с хазарт, той е бивш собственик на хотел Славия, съдружник е на изчезналия преди няколко месеца Методи Методиев, известен като Мето Илиенски. Той е близък на Христофорос Амантанидис-Таки. На 7 април 2004 г. при специализирана полицейска операция в столицата двамата бяха арестувани заедно със Златомир Иванов-Баретата и Антон Милтенов-Клюна.

12.11.2006 г.
Лидер на българска престъпна групировка, задържан през 2005 г. в рамките на разследване за пране на пари, е прострелян в квартал Махадаонда на испанската столица Мадрид. Простреляният с три куршума 39-годишен Петър Хорхе Мориентес е български гражданин, разследван за участието си в престъпна група, занимавала се с пране на пари, фалшифициране на кредитни карти и крадене на луксозни автомобили.

7.10.2006 г.
Николай Иванов-Бобъра бе разстрелян публично 15 минути преди полунощ  в столичния квартал "Гоце Делчев". Бобъра е отнесъл девет куршума в главата и гърдите. Наказателната акция е извършена от двама  маскирани в заведение, намиращо се в близост до 73-то училище. При стрелбата са пострадали и още двама мъже - Николай Апостолов и Тони Димитров, с които Бобъра гледал мача България - Холандия. Те са във Военномедицинска академия с множество рани и в тежко състояние. И двамата са криминално проявени - в полицейските им досиета са регистрирани участия в грабежи, кражби на автомобили, палежи и други престъпни прояви. Според специалисти, занимаващи се с дейностите в престъпния свят, съдружник на Бобъра в търговията в наркотици е друг криминално проявен, известен с прякора Пешо Щангата. За Бобъра се знае, че държи пазара на "екстази" и марихуана в големите столични заведения. Преди време се е занимавал и с кражба на автомобили.На 16 април 2005 г. в квартал Гоце Делчев бе взривен джипът на Бобъра. А на 6 февруари 2004 г. на ул. "Костенски водопад" 6 избухна взривно устройство, но не рани никого. На този адрес Бобъра живеел с брат си Виктор Иванов с прякор Грудката. Според Дарик радио убийството е извършено на същото място, където преди година бе убита и митничарката Шинка Манова.

28.08.2006 г.
Автокрадец номер едно в България бе разстрелян показно с два куршума в главата в София. Драгомир Иванов Илиев на 28 години, известен с прякора Драшко, бе убит до бензиностанция "Симона" на ул."Костенски водопад" 107 в квартал "Гоце Делчев". Той и приятелката му говорили с познати, когато килърът стрелял по него от брониран джип беемве. Убиецът носел маска и бронежилетка, разказаха очевидци. Лек автомобил мазда със счупено стъкло на задната врата и дупка, вероятно от куршум в нея, бе спрян на около 20 м от мястото на убийството. Илиев и приятелката му са били с "Шкода Фелиция". Драшко е сочен за автокрадец номер едно в България след влизането в затвора на пловдивския джамбазин Радослав Цукровски. Той работил за братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините, но те го изпъдили от общия бизнес. През 2002 г. неизвестни заложиха бомба в хола на апартамента му в кв. Витоша. Илиев се отърва, защото по време на взрива бе навън с приятелката си.

16.08.2006 г.
Сигналът за убийството е подаден в Пернишката полиция 15 минути преди полунощ. Тялото на 32-годишният Александър К. е открито на паркинг, пред жилищен блок в квартал Димова Махала. Той е бил прострелян с огнестрелно оръжие в областта на тялото и главата. Александър не е криминално проявен. По предварителна информация по него е стреляно от кола с 5-6 куршума. От мястото на убийството са взети гилзи за експертизи.

4.08.2006 г.
Варна.Взрив разкъсва 31-годишния търговец на зърно Асен Николов Николов. Това се случва около 22,10 часа пред дома му. Николов спира с черното си "Ауди А8" със софийска регистрация 7697 НМ на паркинга пред блок 1 на ул. "Дрин"- една от пресечките на централния булевард "Вл. Варненчик". Секунди след това мощна експлозия разкъсва на части тялото на жертвата.

11 май 2006 г., Долна Баня
56-годишният турски бизнесмен Явуз Капаноглу е открит убит в почивната профсъюзна база край Долна баня в апартамента, ползван от него. Трупът на жертвата е бил с ножица в гърлото, овързан с тиксо.
Почивната станция е собственост на убития и се пада под скиорската писта край града. Тя е в близост до Почивна станция на МВР, намира се на около 200 метра от нея. Районът е познат като Вилната зона край Долна баня.

10.05.2006 г.
Малко след 22.15 ч. бе застрелян пред подземен гараж на ул. "Захарий Круша” № 26, близо до ВМА, 41-годишният Иво Г. Марков. Бил е прострелян в главата и гърдите на излизане от джипа си Фолксваген, модел Туарег (приблизителната цена на базовия модел на този джип е 144 000 лв.), съобщи БГНЕС. Край тялото са открити 3-4 гилзи. Няма открити свидетели. През 1986 г. Марков е осъждан за измами, а през 1987 г. - за валутни престъпления. Роден е през 1964 г., последната му адресна регистрация е в София на ул. “Георги Софийски”. Убитият е собственик на фирмите Генстрой ЕООД и Маринери 33 - и двете за търговско посредничество. Маринери 33 е търгувала със софтуер. Името на Иво Марков се свързва и с фирмата Пеликан груп ООД, където за кратко е бил управител и съдружник. Именно в тази фирма основен дял имат застреляният преди време в столицата Милчо Бонев – по-известен като Бай Миле, и един от бившите босове на СИК във Варна Методи Галушев. През 90-те години Марков държи за кратко на концесия плаж в местността Кабакум край Варна и стопанисва тризвездния хотел Гданск на Златни пясъци. В този период е свързван и с контрабанда на цигари и горива.

22.02.2006 г. 

В София около 14 ч. беше убит в столичния квартал "Лозенец" на ул. "Червена стена" Иван Тодоров - Доктора. При стрелбата бе ранен шофьорът му, който е откаран във Военна болница. Името му е Васил Стоянов и е на 37 години. Той е настанен в Шокова зала на Военномедицинска академия с огнестрелни рани в корема, дясната ръка и двата крака. Мъжете бяха простреляни в черен джип Порше "Кайен". Стреляно е директно по джипа на Доктора в момент, в който колата му се е движела с намалена скорост, тъй като уличката е наклонена. Стрелците са избягали с лек автомобил Ауди А4 или А6, комби. Според свидетели убийците са стреляли с автоматично оръжие. После колата е избягала по бул. “Черни връх”. Иван Тодоров-Доктора е сред основните обвиняеми по делото за изпиране на 99 млн. лева. Името му "нашумя" след неуспешния атентат срещу него на 18 април 2003 г., при който той оцеля по чудо. Тогава бронираният му Мерцдес бе взривен в движение на бул. "Цариградско шосе" в София. При взрива загина шофьорът на Доктора. Името на Доктора стана популярно и с делото срещу него в Хасковския съд. То е за отвличане на бизнесмена Милослав Кръстев. Един от последните случаи, в които името на Иван Тодоров стана широко коментирано, бе арестът на братята Маргини - Красимир и Николай. Те бяха обвинени в подготвяне на три убийства - това на Иван Тодоров, на Николай Дамянов, близък до групировката ТИМ, и на о.з. ген. Любен Гоцев.

26.10.2005 г.
В София в 9.14 ч. до кръстовището на бул. "България" малко преди пресечката с "Димитър Несторов" е застрелян банкерът Емил Кюлев, втори по ботаство в България и 73 в света. Собственикът на ДЗИ банк и много други имоти бил в сребристия си джип БМВ X5. Според една от версиите, от храстите е излязал човек, който е използвал бания ход на автомобила и от упор с автомат е застрелял банкера и е ранил тежко шофьора. После убиецът избягал незнайно къде. Стреляно е поне 10 пъти. Емил Кюлев е роден на 5 юни 1957 г.  След отбиване на военната си служба учи в школата на МВР в Симеоново и работи в системата на МВР в отдел +Убийства", баща му е бил шеф на отдела. Завършва Международни икономически отношения. През 1988 г. създава първата частна фирма за административно-правни услуги - "Контракт Кюлев", която функционира и досега в областта на покупко-продажбите на имоти. След 1989 г. организира издаването на вестниците "Куриер 5", "Марица" и "Струма", които излизат на книжния пазар в приличен тираж. През 1989 г. основава банката "Турист банк", след което тя се преименува на "Туристспортбанк", а по-късно на "Търговска и спестовна банка". През 1994 г. напуска банката и тя впоследствие фалира. Основава "Росексимбанк", която се занимава главно с взаимоотношенията между България и Русия. На 7 декември 1999 г. Агенцията за приватизация открива процедура по приватизация на "Държавен застрахователен институт - ДЗИ" АД - дружеството майка на "ДЗИ - Общо застраховане" АД. По тази процедура на 27 август 2002 г. дружеството е продадено на притежаваната от Емил Кюлев "Контракт София" ООД за 21,5 млн. евро. Така е формиран най-големият финансов алианс в България с изцяло български капитал в размер на 200 млн. лева. Росексим банк се преименува на ДЗИ Банк и възниква Българска финансова група ДЗИ. Македонският вестник “Време”пише: "Той чрез групировката “ДЗИ” се опита да купи “Радо банка”, “Македонска банка” и “Охридска банка”. Българският магнат имаше интерес и към застрахователната компания “QBE - Maкедония” и към “Пощенска банка”. Тогава, както “Време” пише, Кюлев получи силната подкрепа от президента Бранко Цървенковски. В края на януари македонският президент и българският бизнесмен имаха среща в Скопие. След разговорите с Цървенковски, Кюлев се срещна и с гуверньора на Македонската народна банка Петър Гошев."
Кюлев е женен, има двама сина.

19.10.2005 г.
Сливен. 25-годишната маникюристка Милена Добрева Господинов е застреляна по обяд в козметично студио Галатея на бул. Хаджи Димитър в Сливен. Простреляна е пет пъти в главата и тялото с пистолет. Господинова е била проститутка, работеща в България и чужбина. Тя е простреляна от самоубилия се малко след това на паркинг 35-годишнен Йордан Ганчев Стефанов, познат като сутеньор. Двамата са били сгодени, но после жената отказала да се омъжи за него. Когато забелязал, че полицаите го преследват, той се е прострелял с пистолет, открит от полицията в колата. Куршумът е минал през черепа и е счупил лявото стъкло.

12.10.2005 г.
Соченият за един от големите наркобосове в Югозападна България е убит показно в центъра на Перник. Райко Василев (известен с прозвището Кръвта) беше прострелян от маскиран мъж в 21,20 ч. пред заведението "Ирландски пъб". Веднага след убийството стрелецът и съучастниците му избягали с автомобил "Ауди Б 4", който бе намерен опожарен по-късно от полицията през няколко улици. В колата убиецът забравил обувките си, които били намерени почти незасегнати от пламъците. Уликата се оказала недостатъчна за идентифициране на стрелеца. Запознати твърдят, че Райко Василев се занимава с разпространение на наркотици и е бил момче за мокри поръчки. При убийството на Райко Кръвта бе засегнат и сержантът от КАТ-Пътна полиция към СДВР Николай Цветков, който бе спасен в "Пирогов". Следственото дело, образувано срещу неизвестен извършител, е спряно на 19.05.2006 г. поради изтичане на законовия срок, който два пъти е удължаван. Делото може да бъде възобновено, ако убийците бъдат намерени.

10.10.2005 г.
София. 45-годишната Шинка Манова, бивш началник на митницата в Горубляне, и нейният шофьор, 25-годишният Йордан Герговски - криминално проявен, бяха застреляни в София, на улица "Деян Белишки", в джип "Тойота". Шофьорът е починал на път за болницата, а Манова - на място в джипа, който е собственост на фирма на името на бившия й мъж. По джипа е стреляно три пъти.От 2003 г. Шинка Манова е директор на дирекция “Последващ контрол” на Агенция "Митници". Родена е 13 юни 1960 г. в София. Завършва СУ “ Свети Климент Охридски” и УНСС- ИСК, специалност германистика, международни икономически отношения.Още от 1990 г. работи в Агенция "Митници". В периода 1990 - 1992 г. Манова е митнически инспектор в митница "Аерогара София". В периода 1992 – 1997 г. е митнически инспектор в Митническо бюро "Горубляне". От 1997 г. е началник направление “Внос” МБ Горубляне. В годините между 1997 – 2001 г. изпълнява длъжността началник МБ "Горубляне". От 2001 – 2002 г. е старши експерт в дирекция “Митнически режими и процедури” в Централно митническо управление. През 2003 г. е назначена за държавен експерт в дирекция “Последващ контрол” в Централно митническо управление (ЦМУ). Името на Шинка Матова се завъртя в медиите по повод скандала с нерегламентираните активни контакти на Костадин Димитров, известен като Косьо Самоковеца с държавни служители. Като организатор на канала за контрабандни стоки от Турция Косьо Самоковеца е ползвал мобилен телефон с турска GSM карта на името на българския футболист Костадин Видолов със следния номер 00905322253868. В паметта на картата са били записани телефоните на Асен Йотов НСБОП - 088813698, Георги Христов НСБОП - 088619246, 3ахари Захариев - началник митница “Капитан Андреево” 088200003, Шинка Манова – началник митница “Горубляне” 088594474 и 048932150, Поля - началник Митница Пловдив 088800070, Цолов - НСБОП "Наркотици" 088231783, Филко Славов - СОБТ 088618500. Част от тези телефони впоследствие са били сменени поради страх от изтичане на информация. За Шинка Манова се говореше, че името и фигурира в разработка на НСБОП по повод осуетена контрабанда на ВИС в Бургас. Дамата демонстрирала свръхвисок стандарт, несъответстващ на трудовите и доходи, което накарало мнозина да я нарочват в нерегламентирани контакти с криминалния сектор. Шинка Манова – началник на МБ “Горубляне”, откъдето преминават основно стоки на ВИС, е преместена като експерт в агенция “Митници”. Заповедите за промените са подписани от директора на РМД-София Димитър Маринов в петък 19.10.2001.

01.10.2005 г.
Бургаският бизнесмен от арменски произход Маис Ахаян е бил убит в Москва на първи октомври. Убийството е станало на ул. Академик Бакулев в частен дом. Според справка в АПИС, Маис Ахаян Размикович е бил съдружник във фирмата Вега Тур със загиналия при взрива в "Амбасадор" преди 5 години Арташес Тер-Овсепян, както и в "М енд А", която се занимава с товарен автомобилен транспорт. Убитият притежава 60% от бургаската ресторантьорска фирма АМД ООД. Името му фигурира и в дървообработващите фирми "Голден Ууд", редом със Сукиасян Едуард Алберти и Стойчо Иванов Георгиев и в МК Индъстри (с Карен Рафикович Торосян). Маис Ахаян Размикович има участия и във фирмата за недвижими имоти "Евротрейдинг" (с руснака Николай Хачатуров), търговката фирма "Елф тур" (с Алла Маисовна Ахаян, Андраник Согоян, Ануш Папазян, Белла Мануковна Брутян, Виктория Алекян, Елфрида Шаваран Папазян, Карен Торосян, Лилит Егиазарян) и във финансовата фирма Елфрида.

20.09.2005
На бул. “Стамболийски” в района на Колхозния пазар във Варна е убит Митко Димитров, един от най-скъпо платените адвокати в града. Стрелците са били двама и са избягали в неизвестна посока веднага след стрелбата. Димитров е починал в линейката, която е пристигнала на място веднага след стрелбата. Той е бивш служител на МВР.

7 септември 2005 г.

 София . На бул. “Скобелев” в центъра на София е застрелян в автомобила си “Мерцедес” Мартин Хасан Дойчев, български гражданин от сирийски произход. Впоследствие се изяснява, че мъжът си е сменял името. Името на Дойчев се свързва с разпространението на наркотици в България.

25 август 2005 г.
Слънчев бряг. В комплекса “Мултиплейс” в курорта “Слънчев бряг” пред десетки свидетели около 22,30 ч. снайперист убива Георги Илиев, президент на ВАИ холдинг. Убийството е извършено десет години и четири месеца след убийството на брат му - Васил Илиев (25 април 1995 г.). Георги Илиев празнува класирането на отбора му “Локомотив” - Пловдив в турнира за купата на УЕФА.

31.07.2005 г.
София. На ул. “А. Кънчев” в заведение центъра на София са застреляни Антон Милтенов-Клюна, Николай Добрев-Цайса и Иван Тодоров-Призрака. Антон Милтенов-Клюна е регистриран в полицията за опит за убийство, наркотрафик, кражби. Според оперативна информация Антон Милтенов-Клюна участва в преразпределението на наркопазара у нас.
Източници от МВР сочат Антон Милтенов-Клюна като близък с Димитър Вучев-Демби и убития на 6 декември 2003 г. в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца. На 12 юли 2005 г. лек автомобил “Ауди” А6 , в който пътуват охранителите на Димитър-Вучев-Демби, е взривен на пътя между Костенец и Долна Баня.
След убийството на Константин Димитров-Самоковеца на 6 декември 2003 г. в Амстердам тогавашният главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов определя Антон Милтенов - Клюна за наследник на Самоковеца.

14.05.2005 г.
В София, на ул. "11 август" е убит 28-годишният Константин Дишлиев. Той е прострелян близо 10 пъти в главата и тялото, когато излизал от заведение и отивал към колата си. Името на убития фигурира в около 10 фирми.

11.05.2005 г.
В София, пред блок 984 в ж.к. "Люлин" е убит 29-годишният Ивайло Рангелов, по прякор Джинката. Простреляният е работил с Сергей Георгиев - Руснака, Янко Ваташки и Йордан Гиздов. Многократно е осъждан за грабежи и изнасилвания, въоръжени обири.

15 април 2005 г.
Село Душинци. Полицията открива тялото на шофьора на убития Филип Найденов - Фатик - 42-годишния Румен Желязков, който е и свидетел на убийството на боса. Бившият шофьор на Фатик е открит мъртъв в село Душинци, община Брезник, Пернишка област, с огнестрелна рана в главата. Смъртта е настъпила 4 месеца по-рано. 42-годишният Желязков се е прострелял в слепоочието с пистолет "Парабел". Оставил е и предсмъртно писмо, в което обаче не посочва причините за самоубийството. В писмото Желязков "само се е сбогувал с близките си". Според експертите "трагичният инцидент по всяка вероятност е станал в началото на годината, защото трупът е бил мумифициран от студа".

9 април 2005 г.
София. На бул. “Васил Левски” в столицата около 17 ч. е прострелян ромският бизнесмен Кирил Киров по прякор Японеца. При покушението Кирил Кирилов е ранен тежко в главата. В резултат той изпада в кома. След направените поредица от операции, той оцелява. Впоследствие е установено, че срещу Кирил Кирилов- Японеца е стреляно с малокалибрена пушка тип флобер, от тъмен микробус, паркиран до хотел "Даунтаун".

05.04.2005 г.
В Равда е застрелян  трийсетгодишният Мариян Георгиев (Марата). По жертвата е стреляно шест пъти през стъклото на прозореца  в офиса на фирмата му, която се занимава с недвижими имоти. Георгиев е основен свидетел на прокуратурата по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, станало на 21 ноември 2002 г.

16.02.2005 г.
В София,  в кв. "Люлин", в заведение "Бъфало" е убит 46-годишният Димитър Тодоров - Бретона, осъждан за хулиганство и грабеж на лично имущество.

05.02.2005 г.
В София, на ул. "Цар Самуил" 11 е намерен застрелян с два куршума в главата в колата си "Ауди А6" Георги Стоянов Василев, собственик на фирма "Паркиране и гаражи мениджмънт" АД. Георги Василев е бил три мандата общински съветник от групата на СДС.

20.01.2005
В Благоевград, в нощния бар на хотел "Ален мак", е прострелян в главата с огнестрелно оръжие от дистанция  45-годишният Васил Горчев Върбанов, известен с прякора Кьоравия.


24 октомври 2004 г.
София. При стрелба на столичния бул. “Витоша” пред заведението “Upstairs” в близост до кръстовището с улица “Кърниградска” е прострелян – Дмитрий Русевич Минев, известен като Димата Руснака. След стрелбата Минев е откаран веднага от охраната си в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, където е настанен в шокова зала. Въпреки усилията на лекарския екип Дмитрий Минев умира. Дмитрий Минев - Руснака е обявяван многократно за издирване. Регистриран е за рекет, измама, фалшифициране на документи и има издадена условна присъда. Името на Дмитрий Минев- Руснака добива обществен популярност около т. нар. “гангстерска война” през 1993 - 1994 г. Тогава МВР обявява Дмитрий Минев и Красимир Маринов-Маргина за издирване. Това става причина и те да заминат за чужбина.
След връщането си в България Дмитрий Минев заедно с Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата създават охранителната фирма СИК, която по-късно става застрахователна компания. През 1998 г. обаче им е отнет лицензът за застрахователна дейност. Името на Руснака често се свързва и с това на Иво Карамански. През 1993 г. Руснака и още няколко души са арестувани в Чехия за контрабанда на крадени коли. След инцидента той се отделя от Карамански.

16.10.2004

26-годишен, застрелян от упор, бе намерен мъртъв в Бургас на ул. “Цар Борис” 48. За Ангел Чакъров се знае, че е сводник. Той бил прострелян със сноп сачми в лявата подмишница. Съседи от блока, където е бил открит, разказват, че около 9 часа вечерта трупът е бил изхвърлен от автомобил, а по-късно подпрян на дърво пред кооперацията. Съседи разказват, че Ангел е бил шофьор на проститутки, които живеели в апартамента пред който е бил намерен мъртъв. Голяма част от сексуалните услуги момичетата извършвали в мазетата на кооперация на същата улица.

31 август 2004 г.
София. Двама маскирани стрелят безразборно в столичен букмейкърски пункт на ул. “Буря” в “Княжево”, София. При покушението е на място е убит гл. сержант Кирил Живков /30 г./, инспектор в столичното Шесто РПУ, който по това време е пускал фиш за следващата лотария. Тежко е ранен и впоследствие умира Асен Петров /29 г./, известен с прякора Шаки. Той е криминално проявен и в хода на разследването на случая става ясно, че именно той е бил обект на покушението. Ранени са и други двама души, на които им е оказана спешна медицинска помощ. 

30 юли 2004 г.
София. В ресторант “Славия” в София маскирани като полицаи убийци застрелват Милчо Бонев - Бай Миле и петима от бодигардовете му. Според оперативната информация от МВР Милчо Бонев, известен като Бай Миле, е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов - Маргина, Дмитрий Минев -Руснака, Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо и Венцислав Стефанов. Официално Милчо Борисов се занимава с трансфери на спортисти. Близък е до ФК “Славия”.

26.07.2004 г.
В София е убит 38-годишния Бранимир Григоров - Бранко. По данни на полицията Бранко е с богато криминално досие. През февруари тази година Бранко осъден на една година затвор за притежаване на оръжие. Той беше задържан в края на миналата година край Айтос заедно с Петър Харизанов, който пък бе взривен на 19 януари тази година в асансьора с петролния бос Стоил Славов. Според една от версиите двамата са подготвяли атентат срещу Димитър Желязков - Митьо Очите. Кум на простреляния е Младен Михалев - Маджо.


20.07.2004 г.
В София е убит сириецът Локман Ибрахим. Убийството е извършено в столичния квартал Зона Б-5. Сириецът, който има българско гражданство, е прострелян в главата пред очите на близките си. Маскираният убиец стрелял от мотоциклет и избягал. Ибрахим е свързан с разпространението на наркотици.

22.06.2004 г.
В Плевен пред дому му е убит 40-годишният плевенски бизнесмен д-р Людмил Конов, съсобственик на централния плевенски хотел "Ростов".


14.06.2004 г.
В София на паркинга пред магазин “Била” в ж.к. “Лагера” е убит Петър Илиев от Бургас /36/, по прякор Кучето. Убийството става по време, когато на територията на магазина има много хора. На излизане от магазина Петър Илиев се е насочил към джип "Тойота", с който се предполага, че пристигнал. Тялото на Илиев е с множество огнестрелни рани. Името на Илиев се свързва със застреляния в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца. Двамата бяха сочени като контрабандисти.


04.06.2004 г.
Двама стрелци, преоблечени като свещеници, убиват трима и тежко раняват двама мъже в кафе "Арт Декор" близо до х-л Амбасадор в столицата на бул. "Симеоновско шосе" в София. Това са Димитър Христов /35/, Калоян Светославов /24/, двамата от София, и Живко Иванов /39/ от Хасково. Калоян Светославов е регистриран в полицията за кражби и наркотици, Живко Иванов е регистриран за кражби, а Димитър Христов - за измами, фалшификация на пари, незаконно притежаване на оръжие и за наркотици. Двамата ранени - Стефан Колев и Владимир Гаманов, са настанени в "Пирогов". Знае се, че Митко Малкия е вторият близък човек на Златко Баретата.

27.04.2003 г.
Във Варна е прострелян, докато слизал от колата си, 26-годишният бивш национален шампион по кикбокс Мартин Елънджиев.

22.03. 2004 г.
Стефан Касамаков е застрелян с два куршума на ул. "Опълченска". Той е криминално проявен и е приближен до сочения за наркодилър Илиян Варсанов. Убийството е извършено пред блок в "Зона Б5", в който отскоро наема апартамент.


09.03.2004 г.
С 5 куршума, изстреляни в главата и тялото е убит Борис Бакърджиев, по прякор Горилата. Според полицейски източници Бакърджиев е и руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Той има дебело криминално досие и се смята, че е свързан с трафика на наркотици. Смята се, че Бакърджиев е работел за Златомир Иванов - Баретата, бивш служител на специализирания антитерористичен отряд.


15.02.2004 г.
Бомба гръмва пред апартамента на 23-годишния Мирослав Пелтеков-Пелтека. Пострадали няма. Пелтека е регистриран за кражби, грабежи и разпространение на наркотици.


10.02.2004 г.
30-годишният Костадин Иванов Костадинов е убит в София в близост  до "Макдоналдс" в района на НДК. Убитият е криминално проявен,  регистриран е за измами и кражби на МПС. Костадин Костадинов /Динко/ е бил управител на благоевградското бинго "Елит".

19.01.2004 г.
Бомба избухва в асансьор на сградата на бул. “Джеймс Баучер” 87 в кв. “Лозенец” в София. При взрива загиват президентът на “Интерпетролиум” Стоил Славов и Петър Петров, Илиян Казаков и Петър Харизанов, както и друг пътуващ в асансьора гражданин.

12.01.2004 г.
Дупнишкият бандит Ангел Емилов Стефанов - Гяволето е прострелян в шията, дясната ръка, гръдния кош пред дома му в жк "Бистрица" в Дупница. Свидетел на убийството става
съпругата му Вероника, която пътувала с него в джипа "Фолксваген". Стефанов е изтърпял присъда в Италия и тогава е върнат в България. Той е влязъл в Бобовдолския затвор за изтърпяване на неприключили следствени дела и е освободен е срещу 2 000 лв. парична гаранция през октомври 2001 г.


18.12.2003 г.
Николай Петров Петров, по прякор Колята е разстрелян в апартамент в блок 203 в жк "Младост" в София. Според полицията убитият е регистриран за кражби. По оперативна информация на МВР той е бил човек на убития автокрадец Ганчо Въчков-Ганеца и бодигард на Евгени Стефанов-Женята.


06.12.2003 г.
В Холандия пред бижутериен магазин на централния площад Дам в Амстердам е застрелян Константин Димитров-Самоковеца. Холандската полиция е задържала 37-годишен холандец, заподозрян за убийството.


29.11.2003 г.
В столицата е убит 24-годишният  Борис Кирилов Арсов. Тялото му е намерено в квартал "Бояна".  Младежът е криминално проявен. Арсов е един от обвиняемите за отвличането
на бизнесмена Стефко Колев преди около две години, но делото все още не е влязло в съда. В дома на простреляния мъж е бил открит часовникът на отвлечения Колев. Борис Арсов е един от членовете на групата, разпитвана във връзка с убийството на Филип Найденов - Фатик. В групата са още и Йосиф Георгиев Йосифов - Йоско, Асен Петров - Шаки, Даниел Георгиев - Джаки, брат му Стефан Георгиев  и Ивайло Симеонов.


27.11.2003 г.
Пред входа на жилището му в столичния кв. “Хладилника” е убит Румен Маринов – Нарциса от ВИС, приятел на Васил Илиев и кум на брат му Георги Илиев. Застрелян е в гърба, слизайки от личния си автомобил. 

13.11.2003 г.
Прострелян е Николай Зарев - Данкина в градинката до блок 123 в квартал "Надежда" в София. Зарев е криминално проявен с множество кражби. Занимавал се е с продажба на наркотици, с кражби на коли и с магистрални автограбежи.


5.11.2003 г.
34-годишният Евгени Стефанов-Женята е убит пред сградата на бившата баня "Гео Милев" на бул. "Ситняково" в столицата. Той е криминално проявен и се е занимавал с търговия с наркотици. Два от куршумите са попаднали в главата на Стефанов, а няколко в тялото. При стрелбата е ранен и бодигардът му - 33-годишният Николай Стойков. Той е настанен в болнично заведение без опасност за живота.


8.10.2003 г.
Собственикът на ресторант "Пчела" Николай Иванов е убит в заведението си в София. Смята се, че цел на покушението е Николай Цветин (ВИС). При стрелбата е ранен и един от охранителите на Цветин.


08.10. 2003 г.
В София бизнесменът Николай Тодоров е застрелян в мерцедеса си. Оцеля 13-годишния син на убития. Нападателите са стреляли от мотоциклет и са изчезнали. Не са заловени.


19.08.2003 г.
На кръстовището на булевардите България и Гоце Делчев в София е разстрелян 40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик, свързан снаркотрафика, син на покойния оръжеен търговец Исмет Шабан Фатик.


16.06.2003 г.
Бизнесменът Тодор Толев е разстрелян на столичната ул. “11 август”


31.05.2003 г.
Константин Димитров-Самоковеца (ВИС) оцелява при бомбен атентат. Самоделното взривно устройство с около 15 кг експлозив се взривява до джипа му на пътя за Боровец.


18.04.2003 г.
Бизнесменът Иван Тодоров - Доктора е взривен в мерцедеса си на бул. Цариградско шосев София. Той оцелява, загива бодигардът му Йордан Спасков.

04.04.2003 г.
Показно е застрелян  в Плевен, в хотелския комплекс "Интер Ростов" 34-годишният плевенски сутеньор Марио Иванов, известен с връзките си с нелегалния бизнес и
сводничество. Убиецът е 25-годишният Цветан Калфов.


08.03.2003 г.
Застрелян в главата в мерцедес близо до хотел Амбасадор в София е намерен молдовецът Степан Рибаков. Смъртта му се свързва с убийството на Павлов.


7.03.2003 г.
Илия Павлов, най-богатият българин, президентът на "MG корпорация", е убит от снайперист с един куршум в гърдите на излизане от офиса си в София. Павлов е основател и основен акционер в “Мултигруп”. Час и половина след убийството му в кв. "Белите брези" от засада е прострелян Цветан Василев-Хафти. От сигурна смърт го спасява намиращият се наблизо патрул от Шесто РПУ.

08.02.2003 г.
Застрелян е Тихомир Иванов Трифонов на алея "Пейо Яворов" в София. Той е криминално проявен, осъждан за грабежи през 1996 г.  31-годишният мъж е застрелян от упор в
тила в мерцедеса си. В криминалното досие на Трифонов фигурират трафик с момичета от Малайзия и Венецуела, които той склонявал към проституция, както и нанасяне на телесна повреда. Предполага се, че убиецът е седял на задната седалка.

30.01.2003 г.
Международният съдия по борба Тодор Матов е застрелян при престрелка в Студентския град в столицата. Според главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов той е убит по
погрешка. Срещу колата на Янчо Костадинов, шеф на съдийската колегия към Българската федерация по борба, и Матов, който се качил в автомобила му случайно, неизвестни откриват
огън с лека картечница от п

 


Сходни връзки

ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2009 г. | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2005 г.
Автор: Anonymous да 2005-10-15 @ 01:31 EEST

Izpratih komentar, no go njama.Be6e za tova, 4e ubiistvoto na bay Mile v dva komentara e s dve dati s razlika 2 meseca- 30.09.04 i 30.07.04.

ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2005 г.
Автор: Anonymous да 2005-10-15 @ 02:27 EEST

ми неще да мре мамка му и бандитска!!!:)

ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2005 г.
Автор: Anonymous да 2006-08-18 @ 10:57 EEST

При БСП-ДПС-НДСВ са по-качествени, случайно да си спомняш за Андрей Луканов и Кюлев?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди