изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:18 EEST
В ТЕРВЕЛ: ЧАКАХМЕ ЦИГАНИТЕ ДА НИ УБИЯТ    
Ред и сигурност 12 българчета на 18 и 19 години от Тервел бяха зверски пребити от 30-ина пияни цигани в нощта срещу неделя. Децата пищяли, изумени от ужас. Циганите ги ритали и душели. Пребито момче уринира кръв, момиче изпада в безсъзнание… Циганите се били и с полицаи. Иначе в Тервел всичко е спокойно по пътя към Европейския съюз. Ако не се смятат зачестилите цигански погроми

"Изобщо не разбрахме как се започна. Празнувахме 18-годишнината на дъщеря ми. Бяха 6 момчета, 6 момичета и ние със съпруга ми. Около 1 часа след полунощ едно от момичетата реши да си ходи. Едно от момчетата излезе да го изпрати. На улицата имаше цигани, които се връщаха от сватба. Мъж и жена от тяхната компания се караха. Изведнъж всички започнаха да хвърлят камъни и бутилки по сладкарницата. Изпочупиха витрините и прозорците на сладкарницата и на автогарата. Втурнаха се вътре и започнаха да бият жестоко децата. Няколко мъже хванаха едно от момчетата и започнаха да го душат и да го ритат. Децата пищяха като обезумели. Само дето не ни убиха. Чакахме да умрем в единия ъгъл на сладкарницата", разказа Веселинка Георгиева, която, заедно със съпруга си стопанисват заведението. Едно от момичетата изпаднало в безсъзнание. Наложило се да остане под наблюдение в болницата в Тервел. Друг пострадал, младеж на 19 години, пикаел кръв.

Масовото меле се разиграло точно пред сградата на РПУ-Тервел. На помощ на тийнейджърите се притекли и ченгета. Циганите се нахвърлили и срещу тях. Мургавите заплашвали, че ако видят българин из улиците на Тервел, ще го убият.

Преди известно време циганите нанесли побой на служители на местните структури на Горското стопанство и на "Електроразпределение", но все още няма наказани, поне медиите не са информирани за това. Нямаше задържани цигани и след жестокия побой в сладкарницата в нощта срещу неделя.

Българските деца смятат, че и този случай ще мине между другото и цигани ще продължават да вилнея в Тервел и общината, която вече де смятала за циганска, тъй като български и турски семейства я напускат, защото нямали сигунрост нито за децата си, нито за родителите си, нито за себе си. Защото гласовете на циганите били нужни на политиците по жълтите плочи на столицата.

Всъщност, децата са ужасно изплашени. Всичките 12 са с натъртвания и наранявания. Български семейства се страхуват да пускат малчуганите на училище заради безнаказаната агресия на циганите в Тервел.

А има и информация, че един от циганите-побойници минути преди това е поискал… полицейска патрулна кола да го закаро до дама му, защото бил пийнал!…

Тервелчани твърдят, че част от циганите са дошли да бият децата след участие преди това в побой в училището. Те питат работата на полицията е да охранява побойниците ли, или да осигурява спокойствие и ред на гражданството? Има тервелчани, които твърдят, че след побоя над служителите на горското стопанство се е обадил в полицията депутат, който е защитил престъпниците и е поискал “по-меко държане” отстрана на униформените.

Вчера служители на полицията разпитваха  свидетели и участници в инцидента. Образувано е полицейско дознание по чл. 216 от НК.

В бюлетина на МВР вчера пишеше, че полицаите са си свършили работата перфектно. Може и така да е, но тервелчани имат един сериозен въпрос: В Тервел нито през турско, нито през румънско, нито през царско, нито през комунистическо време група хора не са извършвали пред полицията погром, не са пребивали деца и след това са си тръгвали по живо, по здраво спокойно към домовете си. Това е страшното в Тервел. Това изисква и изключително тежко наказание за престъпниците. При това да не се протака делото с години, през които да научим, че същите цигани /вече в Европейския съюз/ са извършили престъпления в Берлин, Мадрид или друга европейска столица. Тервелчани смятат, че в Тервел вече няма българска държава, че са оставени на произвола на съдбата. Ако не вярвате, попитайте ги на чашка вино в дома им, далеч от власти, далеч от престъпници.

Нека си представим как това се случва в един общински град в Германия, в Англия, в Австрия…. Как ли ще се държат по време на погрома над деца тамошните полицаи???

НДТ

 


Сходни връзки

В ТЕРВЕЛ: ЧАКАХМЕ ЦИГАНИТЕ ДА НИ УБИЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди