изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:30 EET
Жителите на квартал "Захарна фабрика" организират митинг за решаване на проблема с циганското гето    
НовиниСофия. Инициативен комитет на жителите на кв. “Захарна фабрика” организира на 13 октомври от 18 ч протестен митинг под надслов: “Безхаберието до тук”, съобщиха за Агенция “Фокус” представители на комитета. Митингът се организира за откриване на паметна плоча на професор Станимир Калоянов.

На него отново ще бъде поискан отговор от българските институции и решения на проблемите на жителите на квартал “Захарна фабрика”.
На 23 май абитуриентско празненство бе нападнато от организирана група цигани и завърши с трагичната смърт на професор Станимир Калоянов. След инцидента беше организиран инициативен комитет на жителите на кв. “Захарна фабрика”, който постави пред властите три искания:
Наказване на циганите – инициатори на нападението върху мирно празнуващите абитуриенти;
Наказване на убийците на професор Калоянов;
Прилагане на закона за самонастаналите се цигани в паметниците на културата в квартала и премахване на незаконното циганско гето на ул. “Суходолска” № 3.
От инициативния комитет на жителите на кв. “Захарна фабрика” бяха изпратени писма до министър-председателя, кмета на Столична община, председателя на Столичен общински съвет (СОС), председателя на постоянната комисия по обществения ред и сигурност към СОС, дирекция “Архитектура и градоустройство”, дирекция “Контрол по строителството” до политически сили и др., но до сега няма нито един отговор, припомнят в писмо до “Фокус” от инициативния комитет.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Жителите на квартал "Захарна фабрика" организират митинг за решаване на проблема с циганското гето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди