изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:19 EET
Анелия и мажоретки откриха фестивал на виното в Карнобат    
Любопитно

С ритуален гроздобер от собствените лозя на \"Винпром Карнобат\" започна Фестивалът на виното, организиран от водещия български производител на вина и ракии и община Карнобат.



Лозарското шествие тръгна от най-новите лозови масиви на винпрома. Над 10 000 дка, засадени с първокласно сертифицирани винени сортове, притежават карнобатските винари. Лозичките са доставени от водещи световни производители на посадъчен материал, а сортовото разнообразие е гаранция за богатата палитра вина, които ще бъдат произведени. http://www.dnes.bg

Виното от новата реколта ще е добро, отсякоха от дружеството и с това дадоха старт на винения фестивал на площада в Карнобат. Духовият оркестър, мажоретките, Славка Калчева, Фамилия \"Тоника\", Анелия и повече от 2 тона вино допълниха радостта от добрата реколта.

Мирела Тракийска, \"Супермодел на България 2005\", по стар български обичай размачка гроздето с боси крака докато пусне шира.

От няколко години \"Винпром Карнобат\" реализира амбициозна програма за създаване на собствени лозя. Плановете на винопроизводителите са до 2007 г. да разполагат с 20 000 дка лозови масиви.

На предизвикателствата на европейския пазар ще отговорят единствено онези производители, които разполагат със собствени лозя, категорични са от \"Винпром Карнобат\".

Очаква се фестивалът на виното да се превърне в ежегодна проява по време на гроздобер. Следващата година ще има конкурс за най-добро вино, а е възможно и празникът да премине очертанията на България, не крият намеренията си винарите от Карнобат.

 


Сходни връзки

Анелия и мажоретки откриха фестивал на виното в Карнобат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди