изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:41 EEST
НЕМСКА ФИРМА ИСКА ДА ИНВЕСТИРА 100 МЛН. ЕВРО ЗА ВЕТРОЕНЕРГИЙНИ ПАРКОВЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоНемската фирма \"Енерзис\" ООД има намерение да изгради на територията на община Добричка няколко ветроенергийни парка на обща стойност 100 000 000 евро.

Това става ясно от молба до кмета на общината Петко Петков от Веселин Мавродиев - управител на регистрираното за постигане целите на фирмата българско дружество \"Винд Енергие\" ЕООД в Добрич. Молбата е за откриване на процедура по предоставяне на концесия за изграждане на ветроенергиен парк.
По предварителни проучвания на дружеството в землището на с. Одърци имало имот на община Добричка, където съществували много добри условия за реализирането на част от проекта. На този терен можело да бъде изграден ветроенергиен парк от 8 генератора с обща мощност 24 МW. \"Винд Енергие\" иска да вземе на концесия около 30 000 кв.м. В молбата до кмета Петко Петков от дружеството посочват, че в дейността си за подизпълнители ще използват предимно фирми от региона, ще се разкрият значителен брой временни и постоянни работни места.
Намеренията на \"Винд Енергие\" са на територията на община Добричка да се изградят ветроенергийни паркове с мощност от порядъка на 100 МW.  Дружеството желае концесията да е за срок не по-малък от 25 години.
Фирма \"Енерзис\" ООД е на европейския пазар от 12 години и в момента от приблизително 100 дружества в Германия, занимаващи се с такава дейност, е сред десетте най-големи компании, става ясно от молбата на Веселин Мавродиев. За периода от своето съществуване фирмата била изградила и експлоатира в Германия, Франция и Испания ветроенергиен парк с мощност 400 МW. \"Енерзис\" - чрез българското си дружество \"Винд енергие\", вече имало сключени в България договори с физически лица и работело по проект за изграждането на ветроенергиен парк с мощност от 24 МW.
Молбата на Веселин Мавродиев е разгледана на заседание на Постоянната комисия по законност, обществен ред и сигурност, приватизация и разпореждане с общинската собственост. Комисията ще предложи на днешната сесия на ОбС  решение - молбата да бъде обсъдена на следващото заседание, след представяне от молителя на удостоверение на актуално правно състояние на фирмата и начина на ползване на искания общински обект.

 


Сходни връзки

НЕМСКА ФИРМА ИСКА ДА ИНВЕСТИРА 100 МЛН. ЕВРО ЗА ВЕТРОЕНЕРГИЙНИ ПАРКОВЕ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди