изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:22 EEST
Сладолед от тиква и синьо сирене показа най-успелият ни готвач    
ЛюбопитноДемонстрация на авторски блюда с вариации от сладолед на изложението „Панаир на туризма и свободното време” във Варна обърна традиционните представи на посетителите за любимия десерт. Най-успешният български кулинар Емил Минев показа как във висшата кухня леденото удоволствие може да бъде направено не само от традиционните продукти, но и от червено цвекло, синьо сирене, а дори и от боза.

Тайната на сладоледа от такива „нетрадиционни“ съставки се крие в професионалния робот за сладолед PacoJet. Той работи с оригинални продукти, замразени при -20 градуса, които раздробява на частици с големината на микрон, което позволява не само използването на най-разнообразни съставки, но и пълното запазване на вкусовите им качества.

Книгата с рецепти, разработени от майстори кулинари, специално за Paco Jet, доказва, че сладолед може да се направи както от зелена ябълка и сини сливи, така и от тиква, аспержи, броколи, магданоз, сирене «Горгонзола», а защо не и от гъши дроб. «Убедени сме, че много от тези блюда ще можем да опитаме скоро и в българските ресторанти», категоричен е Емил Минев.

Той неслучайно е наричан най-успешния български готвач. Преди около три години Емил Минев доказва категорично таланта си като завоюва короната на зам.-главен готвач на лондонския «Риц». Освен там, Минев е работил в още редица от най-престижните ресторанти в света - Le Square в Лондон , Capitol , в най-добрия ресторант на Гордън Рамзи в Челси и Lе Gavroche (култов ресторант с френска кухня на братята Ру).

Завършил е кулинарното училището Cordon Bleu, което е еквивалента на Сорбоната в тази област. Участвал е на финалите на култовите кулинарни конкурси Caviar Troffey и Roux Scholarship, в които е победил 8000 от най-добрите готвачи от цял свят. Благодарение на този успех получава доживотно членство във Френско-британската кулинарна асоциация, създадена от Огюст Ескофие преди 100 години.


var win= null; function PopUpWindow(mypage,myname,w,h,scroll,resizeable){ var winl = (screen.width-w)/2; var wint = (screen.height-h)/2; var settings ='height='+h+','; settings +='width='+w+','; settings +='top='+wint+','; settings +='left='+winl+','; settings +='scrollbars='+scroll+','; settings +='resizable='+resizeable+','; win=window.open(mypage,myname,settings); if (win.opener == null) { // for Nav 2.0x win.opener = self // this creates and sets a new property } if(parseInt(navigator.appVersion) >= 4){win.window.focus();} } http://www.dnes.bg
 


Сходни връзки

Сладолед от тиква и синьо сирене показа най-успелият ни готвач | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди