изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:44 EEST
ИЗБРАХА НАЙ-ЧУДАТИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС    
ЛюбопитноОт край време хората се увличат по странните и необикновени неща. Чудатостите винаги привличат любопитните погледи, но малко са онези, които благодарение на своята ексцентричност, успяват да се превърнат в истински феномени. Рекорди се установяват и чупят всеки ден, но някои със сигурност ще останат още дълго време непревземаеми крепости. Само преди дни бяха класирани най-странните рекорди на Гинес, ето и част от тях.


Най-скъпата тоалетна на света

Хора всякакви, но едва ли има мнозина, които имат възможността всеки ден да сядат на златен трон. През 2001 г. в Хонконг златарят Лам Сай Уинг използвал своите умения, за да създаде уникална тоалетна чиния от масивен златен блок. Бижутерът твърди, че за създаването й се "вдъхновил" от думите на ... Ленин, който в разгара на октомврийската революция изтъкнал, че тоалетните чинии са един непотребен продукт, който напразно поглъща парите на народното дело!? Е, уникалната тоалетна на г-н Уинг погълнала 3.5 млн. долара, което я прави най-скъпата в света!

Най гръмогласната оригня

Със сигурност всяко едно хлапе - особено след обилна закуска, полята с кола - е опитвало да подобри този рекорд... Но така или иначе, британецът Пол Хън е човекът, официално регистриран в книгата на Гинес като най-гръмогласно оригващия се човек на планетата. Той може да осъществи оригня със сила 118 децибела, която по интензитет се равнява на шума от излитащ самолет! Единственото успокоение в случая е, че Пол едва ли си позволява това удоволствие твърде често.

Най-странната колекция в света

Някои хора колекционират произведения на изкуството, други - коли, трети колекционират заради самото колекционерство. Когато през един прекрасен летен ден на 1984 г. австралиецът Греъм Баркър погледнал надолу към своя пъп, той с възхита видял мъхчетата там и... ги запазил. Оттогава Греъм усърдно събира реколтата от своя пъп и грижлвиво я съхранява. Досега той е събрал над килограм и половина мъхчета и с удоволствие продължава да ги колекционира, защото с гордост може да каже, че никой друг на света не притежава такава колекция! dnes.bg/НДТ

 


Сходни връзки

ИЗБРАХА НАЙ-ЧУДАТИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди