изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:58 EEST
Продадоха първите стихове на Боб Дилан за 78 000 долара    
Любопитно Шестнадесет страници с поеми на Боб Дилан от студентските му години бяха продадени на търг за 78 000 долара в аукционната къща Кристи'с по време на разпродажба на вещи на Джим Морисън, Джими Хендрикс и Дилан, съобщи АП.

Купувачът е анонимен европеец, а според специалистите цената е истински рекорд за ръкопис на певец.

Някои от творбите са по-отвлечни, други са по-реалистични и изразяват желанието на Дилан да спре да пуши, отношенията към приятелите му и връзките му с жените.

„Трябва да спра да пуша, но не мога да спра да пуша, защото обичам да пуша толкова, колкото обичам да обичам“ ("I have to quit smoking But I can't quit smoking I love to smoke Almost as much As I love to love") се казва в един от текстовете.

Сред другите вещи, разпродадени на търга, бяха китара Фендер Стратокастър, принадлежала на Ерик Клептън. Новият собственик на инструмента е американец, който плати 36 000 долара.

Изненадващо Джими Хендрикс не получи очаквания интерес от купувачите. Медальон, който музикантът е носел по време на прословутия поп-фестивал в Монтерей, на който той запали китарата си, не можа да намери нов собственик. Очакванията бяха за цена от 60 000 до 80 000 долара.

Същата нещастна съдба споходи и ръкописа на песента "Not To Touch the Earth", написана от Джим Морисън. Специалистите бяха определили цената му между 40 000 и 60 000 долара.

Общо 192 предмета, притежавани от известни личности, бяха предложени на търга, 155 от тях вече са с нов собственик.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Продадоха първите стихове на Боб Дилан за 78 000 долара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди