изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:11 EET
Кирсан Илюмжинов: Ванга предрече световните титли на Веселин Топалов и Антоанета Стефанова    
Новини София. Президентът на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ), както и на република Калмикия Кирсан Илюмжинов обяви в обширно интервю за руския спортен всекидневник “Спорт Ексрес”, че българската пророчица Ванга е предрекла пред него преди повече от 10 години, че българи ще станат световни шампиони в шахмата.

“Вярно е, че преди години получих послание от Ванга и то бе ясно. Малка България ще има своите световни шампиони в шахмата. Погледнете резултатите от първенствата в Сейнт Луис и Елиста - победителите се казват Веселин Топалов и Антоанета Стефанова и са от България. Освен това Ванга предрече, че ще ме изберат на два пъти за президент. И това също е факт от доста време”, казва Кирсан Илюмжинов пред “Спорт-експрес”.
Попитан защо няма да се проведе така очаквания двубой между световния шампион на ФИДЕ Веселин Топалов и световния шампион по класически шахмат Владимир Крамник - Илюмжинов отговори така: “Ситуацията е следната. Крамник не се съобрази с условията, които би трябвало да изпълни, за да се проведе този мач, а освен това не бяха показани банкови гаранции за сумата, която би устроила и двамата шахматисти. Съгласен съм с Топалов, че Крамник е имал шанса и поканата да играе в Сейнт Луис и да спечели титлата световен шампион. На него му бе даден шанс, но той не го прие”, допълни президентът на ФИДЕ.
Повече подробности четете на www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Кирсан Илюмжинов: Ванга предрече световните титли на Веселин Топалов и Антоанета Стефанова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди