изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:34 EEST
Разрешиха хомосексуалните съюзи във Великобритания    
По светаЕлтън Джон и дългогодишният му приятел Дейвид Фърниш са сред първите, които ще се възползват от новия закон за сключване на гражданско партньорство между лица от еднакъв пол. Той влезе днес в сила във Великобритания, а първата възможна дата за сключване на хомосексуални съюзи е 21 декември.

Британските законодатели не пожелаха да нарекат дълго чаканата възможност брак, както е в Белгия, Канада, Испания и Холандия. Новият закон разрешава сключване на “гражданско партньорство” между хора от един и същи пол. Но гей обществото го приветства като отдавна чакана придобивка.

Новоразрешеният съюз, който и без това всички наричат брак, дава на двойката точно такива права, що се отнася до данъци, пенсии, осигуровки, наследство и имиграция. В местните съвети във Великобритания вече са подадени стотици молби за граждански партньорства. Законът предвижда строго административна процедура, но се очертават доста пищни церемонии. Най-много внимание отдавна предизвика подписването на Елтън Джон и Дейвид Фърниш. Поп звездата Джордж Майкъл смята да последва примера им догодина.

http://news.bnt.bg

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Разрешиха хомосексуалните съюзи във Великобритания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди