изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:57 EEST
Разбиха албанска група за кражби от автомобили    
Ред и сигурностСофия. Служители от Направление “Криминална полиция” на ДНСП разкриха престъпна група от етнически албанци, която се е “специализирала” в кражби от МПС. Задържани са Х.С. /37 г./, Д.М./ 38 г./ и Н.Х. /32 г./, и тримата от Република Сърбия, съобщиха от МВР.

Разследването на криминалистите започва в края на ноември, когато на бул. “Сливница” е засечен “Опел”, в който пътуват трима души. При вида на полицаите колата бързо изчезва и малко по-късно се изяснява, че е извършен опит за кражба от лек автомобил, закъсал на столичния булевард. Криминалистите проверяват опела и по номера разбират, че той е взет под наем от фирма на Рент а кар. Дни по-късно немското возило е засечено отново, този път в центъра на столицата, малко след като е ограбен сръбски гражданин. Криминалистите бързо установяват механизма – със специални шипове е спукана една от гумите на автомобила, шофьорът слиза и се заема с колата си. През това време триото измъква отвътре кредитни и банкови карти, лични документи, чанти, връхни дрехи, включително и документите на колата. При последвало преследване криминалисти на ДНСП задържат извършителите, у които откриват откраднатото. Установено е, че групата наемала автомобили, като представяла документ с фалшива самоличност.
По случая е образувано следствено дело. Състав на Софийския районен съд е постановил мярка за неотклонение “Задържане под стража” на лицата Х.С. и Д.М., а Н.Х. е с освободен с мярка “парична гаранция”.
От ДНСП предупреждават, че се увеличават случаите на този вид престъпления, особено на територията на София. По данни на ДНСП от началото на годината до края на ноември са извършени 195 такива кражби, като от тях са разкрита 38. Установено е, че често в случаите, при които потърпевшите са чужденци, престъпниците започвали проследяване още от гранично-пропусквателните пунктове – предимно “Калотина” и Гюешево”, а кражбите са извършвани в столицата.
Особено уязвими са районите около банковите и кредитните институции – трезори и чейндж бюра, хипермаркети и големи търговски обекти, където престъпниците извършват прецизно наблюдение над набелязаните лица, подбрани по външен вид, притежаващи скъпи вещи и управляващи луксозни автомобили. Уверени, че жертвите им разполагат с големи суми, крадците пукат със стоманен шип или друго приспособление гума на автомобила и докато собственикът се опитва да я поправи, успяват да откраднат оставените без надзор в колата скъпи вещи, пари, техника и други скъпоценности.
От ДНСП апелират към всички граждани, които имат информация за лица, които участват или са потърпевши от подобни престъпни посегателства, да се обадят на телефон 166 или най-близкото поделение на МВР.

http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Разбиха албанска група за кражби от автомобили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди