изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:43 EEST
ЦИГАНИНЪТ ИЗКОРМВАЧ БОГОМИЛ ОСТАВА В АРЕСТА    
Ред и сигурност Днес Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 20-годишния Богомил Ангелов Йорданов от с. Честименско /община Тервел/, който в нощта на 13-и срещу 14-и декември т.г. зверски уби Панайот Димитров Георгиев, пенсионер от същото село. 

 

 

 

 

Мярката се гледа при закрити врати, тъй като прокурорът по дело се позова на чл. 262 от НПК, който гласи, че при подобни убийства би трябвало да се запази нравствеността на жервата сред обществото.

"Престъплението е изключително жестоко и невероятно. Младежът не е посочил конкретни причини, но е направил пълни самопризнания. Той е отишъл в двора на убития с цел да му вземе конска муниция. Панайот обаче видял крадеца и циганинът го убил, за да не издаде" - заяви съдията по делото Калина Димитрова.

През 1994 г. Богомил е напуснал семейството си и отишъл да живее в Силистра. Баща му е починал, а майка му напуслата дома си и отишла да живее другаде. От 1992 г. циганинът се води на отчет в Детска педагогическа стая. Досега е бил осъждан 6 пъти за времето от 2002 до 2004 г. Последното му наказание е било от май 2004 г. и наскоро бил излязал от затвора. В съдебната зала днес той мълчеше като пън, както пише в досието му, където за него се казва още, че е инат човек и трудно говори български. Често бягал от училище, а в селото бил добре познат на всички като най-големия крадец. Живеел при жена, която той наричал баба.

Престъплението е по член 199, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК. Изкормвачът може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

ОЩЕ ПО СЛУЧАЯ

КЪРВАВА БАНЯ: ХВАНАХА УБИЕЦА, НАРЯЗАЛ ЖЕРТВАТА СИ НА ПАРЧЕТА:

 

 


Сходни връзки

ЦИГАНИНЪТ ИЗКОРМВАЧ БОГОМИЛ ОСТАВА В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди