изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:57 EEST
Силиконовите импланти вредят в близо 60% от случаите в България    
Любопитно

В 58 на сто от случаите на имплантиран или инжектиран силикон в тялото се получават негативни последствия, обяви пред журналисти Искра Банкова от Гражданското движение срещу използването на незаконни силиконови средства в медицината.



По думите й не малка част от пластичните и естетичните хирурзи в България ползват силикон, който не е разрешен за внос в България или има неустановено съдържание. Директното инжектиране на силикон в устните или в други части от тялото е забранено със закон, а това продължава да се прави, алармира Банкова.

От 2002 година в страната ни е разрешено имплантиране на силикон само под формата на капсули, но и те не дават пълна сигурност, че капсулата е здрава. При подобна ситуация силиконът изтича в тялото на пациента и може да доведе до поява на буци на различни места, отхвърляне като чуждо тяло от организма, инфекции и др.

Възможно е да се стигне и до поява на онкологично заболяване, добави тя. По думите, й при аутопсия на жена е намерен силикон в мозъка й.

Не ми е известно в България да се използва немедицински силикон за нуждите на пластичната или естетичната хирургия, коментира за БТА доц. Димитър Евстатиев, национален консултант по пластична хирургия и началник на Клиниката по пластична и естетична хирургия в Александровска болница.

Не е редно и не препоръчвам директно инжектиране на силикон в тялото, каза още той. Преди години в България се правеха такива силиконови вливания, но това беше преди да се появят научните съобщения за неговата вреда, уточни хирургът.
Течен силикон се внася съвсем официално в България, дори за нуждите на очните лекари, посочи доц. Евстатиев.

Правя силиконови имплантанти в гърдите на желаещи пациентки, но само със силикон, който е официално разрешен от Изпълнителната агенция по лекарствата, каза хирургът. По думите му от самият силикон не се получават усложнения, но може да има отхвърляне на импланта от организма.

Има гел, който нанася непоправими щети на тялото, допълни доц. Евстатиев, без да уточни дали знае къде и кой го използва.
 
У нас използването на силикон се превръща в мания. Редица публични личности станаха известни с направените пластични операции.

Според зложелателни информации, бившата балерина от „Шоуто на Слави“ Галя е инжектирала неправилно силикон в устата, заради което има проблеми с устните си.

Поп фолк певицата Мария също бе нарочена, че е уголемила устата си със силикон. Тя отрича тези твърдения.

Поп фолк изпълнителките всъщност са ходеща рекламна витрина на пластичната хирургия у нас. Като най-популярни обществени фигури, може да се каже, че именно те са в основата на масовата истерия по изкуственото разкрасяване.

Символ на гротескното коригиране на части от тялото стана Азис. Наскоро изпълнителят увеличи драстично устните си, като заяви пред медиите, че е използвал хиалуронова киселина. Тя поне не е опасна за здравето, защото въпреки че е получена по химически път, представлява полизахарид, който е част от състава на кожата. Доколко обаче другите пластични интервенции по Азис са безопасни, може само да се гадае.

Манекенките също използват пластичната хирургия на общи основания. Единствената дама от модния подиум призна за намесата на хирурзите и използването на силикон, бе Теди Велинова. Моделът е инжектирал силикон в скулите си и естествено има увеличение на бюста.
 


Сходни връзки

Силиконовите импланти вредят в близо 60% от случаите в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди