изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:59 EEST
Задържаха компютърен специалист, създал и поддържал сайт с детска порнография    
Ред и сигурностВарна. Компютърен специалист от Варна беше задържан за престъпления, свързани с детска порнография, от криминалисти на ДНСП и РДВР-Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР. 32-годишният Ч.С. е заловен в дома му на 18 януари при специализирана операция, разпоредена от директора на ДНСП генерал-лейтенант Валентин Петров.


Компютърджията създал и поддържал сайт в Интернет с порнографски снимки и видео-клипове, в които “главните роли” изпълняват момичета на видима възраст от 4 до 13 години. По предварителна информация Ч.С. е ползвал хостинг-пространство на сървър, който се намира на територията на чужда държава.
При влизане в началната страница на Интернет сайта се появяват снимки с голи деца, заснети в различни пози. При кликване върху снимките се показва отправка към платена сесия - клиентите получават достъп до видеоклипове със сексуални сцени с участието на деца. Достъпът е фиксиран от 45 до 400 долара на месец, а заплащането ставало чрез кредитна карта по електронен път. Цената се определяла, според вида и съдържанието на клипа, обясняват от Националната полиция. Според компютърни експерти от ДНСП, сайтът е регистриран през януари миналата година.
От дома на Ч.С. във Варна са иззети компютърна конфигурация и голямо количество дискове, носители на информация, цифров апарат и уеб камера. Основното занимание на компютърния специалист, който няма стари криминални прояви, е било изработването на Интернет сайтове и друг приложен софтуер, съобщават от ДНСП. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” и е започнато полицейско дознание срещу него като уличено лице по член 159, ал.3 от Наказателния кодекс. Заплашва го наказание лишаване от свобода до пет години и глоба до осем хиляди лева. Криминалистите продължават работа по установяване на съпричастността към случая на български фирми, които предлагат интернет пространство. Работи се и по установяване на самоличността на децата, които са използвани за снимковия и видео-материала в сайта.
Във връзка с работата по установяване на потребителите на сайта в европейски страни и Америка, днес в дирекцията беше проведена среща с представителя на ФБР в България Майкъл Кларк.
В процес на изграждане е специализирано оперативно звено към ДНСП, което изцяло ще се занимава с разследване на киберпрестъпления срещу малолетни и непълнолетни лица.
Само през 2005 година, служители на Дирекция на Национална служба “Полиция” са работили по 19 преписки за сигнали за престъпления срещу деца в киберпространството. Образувани са 3 дознания. От началото на 2006 година са заведени 3 преписки и е образувано 1 дознание за детска порнография. През март 2005 година полицията разкри отново във Варна студия за изготвяне на порнографски материали с непълнолетни и пълнолетни лица, които в последствие се излъчват в Интернет.
От ДНСП припомнят, че към момента в 18 регионални дирекции на вътрешните работи и СДВР са открити горещи телефони, на които може да се сигнализира за случаи на детска порнография или подбуждане към детска проституция.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Задържаха компютърен специалист, създал и поддържал сайт с детска порнография | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди