изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:59 EET
Рекордните студове, регистрирани в големи райони от Русия, сега обхванаха и други страни, причинявайки хаос в Украйна, Беларус,    
Времето

Това е най-студената зима от 25 години насам, а температурите на доста места са рекордно ниски: Верхоянск, Сибир: минус 68 градуса; Феърбенкс, Аляска: минус 54 градуса;  Уинипег, Канада: минус 44 градуса; Москва: минус 32 градуса; Владивосток: минус 30 градуса; Нарвик, северните части на Норвегия: минус 20 градуса; Пунта Аренас, Чили: минус 12 градуса



Рекордните студове, регистрирани в големи райони от Русия, сега обхванаха и други страни, причинявайки хаос в Украйна, Беларус, балтийските и скандинавските държави, съобщи ВВС.

Официални представители заявиха, че се увеличават проблемите с доставките на енергия. Десетки хора починаха от студ, а температурите паднаха до минус 33 градуса.

Метеоролозите предупредиха, че студът ще продължи още няколко дни и може и да се засили на някои места. В източните части на Украйна 10 души починаха от измръзване.

Миньорите в тези страни бяха предупредени да не работят в следващите няколко дни, тъй като обстановката е опасна.

Шестима души починаха в Латвия, където температурите паднаха до минус 27 градуса – рекорд в последните 100 години. В северните части на Европа има силни снеговалежи и ветрове, което предизвиква хаос в транспортната и електропреносната система.

В България също започна внезапно застудяване, като във вторник се очаква на някои места температурите да паднат до минус 24 градуса.

Към 11.00 часа снежната покривка в страната е между 3 и 15 см, съобщават от Ситуационния център на "Гражданска защита".

Силният вятър в Източна България е причина за прекъсването на два електропровода в област Добрич.

Без електрозахранване са 25 населени места в цялата страна - 5 от тях са в област Враца, останалите - в Добричка област. Екипи на "Електроразпределение" работят по отстраняване на авариите.

В област Добрич има и 5 селища, останали без вода. Няма прекъснати телефонни връзки, съобщават от "Гражданска защита".

По инфорация от Изпълнителна агенция "Пътища" републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия, като остават в сила въведените временни ограничения.

Екипите на "Гражданска защита" и други служби в страната имат готовност за оказване на помощ на хора и реагиране при възникналата зимна обстановка, се посочва в съобщението.

От "Гражданска защита" предупреждават, че днес студеният въздух постепенно ще обхване цялата страна. Температурите ще продължат да се понижават и след обяд ще бъдат предимно между минус 10 и минус 15 градуса, на отделни места в Североизточна България до около минус 18 - минус 20, в крайните югозападни райони около минус 5 градуса.

Ще духа до умерен, в Източна България и до силен вятър от север-североизток. На много места ще превалява, но предимно слаб сняг. По-значителни валежи се очакват само в Източните Родопи и Югоизточна България и главно там ще има условия за снежни виелици.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Рекордните студове, регистрирани в големи райони от Русия, сега обхванаха и други страни, причинявайки хаос в Украйна, Беларус, | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди