изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:47 EET
Саддам Хюсеин има намерение да съди Джордж Буш, Тони Блеър и Доналд Ръмсфелд в Международния съд в Хага    
Новини Багдад. Саддам Хюсеин има намерение да съди президента на САЩ Джордж Буш и британския премиер Тони Блеър за извършването на военни престъпления, а американския министър на отбраната Доналд Ръмсфелд – за използването на ракети с обеднен уран, бял фосфор и напалм в Ирак, оповести главеният адвокат на бившия иракски президент, цитиран от АП.


“Ще заведем дела срещу Буш, Блеър и Ръмсфелд в Международния съд в Хага за използването на оръжия за масово поразяване,” заяви Халил ал Дулайми в телефонно интервю.
За в Международния съд сега не е повдигнато никакво обвинение, но Дулайми увери, че това ще бъде направено “много скоро”.
“Президентът Саддам има намерение да изправи тези престъпници пред съда за извършваните от тях масови убийства в Багдад, Рамала и Фалуджа, и за нарушаването на човешките права на затворниците в затвора “Абу Граиб”,” добави адвокатът.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Саддам Хюсеин има намерение да съди Джордж Буш, Тони Блеър и Доналд Ръмсфелд в Международния съд в Хага | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди