изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:21 EET
Здравият секс лекува стреса от публичните изяви    
НовиниЗабравете наизустяването на думи или вицове – сексът може би е най-добрият начин да се подготвите за изнасяне на реч, пише ВВС.

Списание New Scientist съобщи, че психологът Стюарт Броуди от Университета Пейсли е открил, че сексът помага за преодоляване на стреса от публичната изява.

Все пак, не всички видове секс имат влияние – ефективен е само истинският полов акт, свързан с проникване. Другите разновидности не оказват никакво влияние върху нивата на стрес.

Професор Броуди е изследвал как различните форми на секс оказват ефект върху кръвното налягане в тежки ситуации.

В продължение на две седмици 24 жени и 22-ма мъже водели дневници колко често и какъв секс са правили. След това преминали през тест за измерване на стреса, който включвал говорене пред аудитория и смятане на глас.

Доброволците, които били правили истински секс, били най-малко стресирани, а кръвното им се върнало към нормални стойности по-бързо от тези, които изкарали двете седмици с други сексуални занимания, като мастурбиране.

Тези пък, които се въздържали от каквито и да било сексуални занимания, имали регистрирали най-високи стойности на кръвно налягане в отговор на стреса.

http://www.tialoto.bg/

 


Сходни връзки

Здравият секс лекува стреса от публичните изяви | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди