изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:43 EET
Софийският апелативен съд освободи от ареста председателя на БЧК д-р Христо Григоров    
Новини София. Състав на Софийския апелативен съд освободи от ареста председателя на БЧК Христо Григоров. Според магистратите, няма нито едно доказателство, подкрепящо тезата на обвинението, че Григоров е злоупотребявал с помощи за бедни и социалнослаби.


Подписка е мярката за неотклонение, която апелативните магистрати определиха за Христо Григоров. Те подложиха на унищожителен анализ аргументите на първоинстанционния съд – СГС, - като подчертаха, че при вземането на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража – изобщо не е бил направен анализ на доказателствата, събрани дотук, а според апелативните магистрати, в тези доказателства не се съдържа нищо, което да уличава Христо Григоров.
В хода на тези анализи стана ясно, че има още един обвиняем по случая с помощите. Той се казва Пламен Кузов и е получавал дарения, които чрез БЧК е трябвало да отиват за Главното мюфтийство.
Не става ясно какво се е случило с даренията за Главното мюфтийство, две на брой – с дрехи от Виетнам и с масло от Германия, – но става ясно, че около тяхното освобождаване към Главното мюфтийство ангажимент са имали Красимир Петров – другият задържан по случая с мярка Задържане под стража – и Николай Панков, шеф на кабинета на бившия главен мюфтия Селим Мехмед. За самия Николай Панков по-рано стана ясно, че е заподозрян по аферата.
След като чу, че е свободен, Христо Григоров нарече случващото се “сценарий” и обеща на пресконференция по-късно днес да каже кой стои зад този сценарий, както и да бъде по-конкретен по репликата, която произнесе пред магистратите – “Крадецът вика: “Дръжте крадеца!”
Обида за себе си и за целия БЧК нарече случващото се Христо Григоров. Неговият защитник Георги Гатев, който пред магистратите говори за “поръчка”, обясни, че самият обвинителен акт и самото обвинение са доказателство, че става дума за поръчка. “Тя не е политическа”, обясни той. На въпрос, може ли в нея да са участвали и служителите на МВР, които разпространиха, че Христо Григоров ще бъде задържан далеч преди това да се случи, той отговори: “Вие го казахте. Има определени интереси и определени хора, повече от един, които искат да се случва всичко това”. От екипа на Христо Григоров изразиха удовлетворение от случилото се и бяха категорични, че БЧК не бива да бъде замесван в подобни скандали. Те не отрекоха интереси, които да са целели компрометирането на БЧК, но отказаха да бъдат по-конкретни с аргумента, че в България има близо 6 000 неправителствени организации, повечето от които се занимават също с благотворителна дейност. Информацията е на БНР.

Агенция “Фокус” припомня:
Христо Григоров бе задържан на 3 февруари 2006 година по обвинения за отклоняване на дарения и хуманитарни помощи от чужбина за бедни и социално слаби.
По случая работи Национална служба \"Борба с организираната престъпност\" (НСБОП). Акцията се провежда под надзора на Върховна касационна прокуратура.
По отношение на председателя на БЧК прокуратурата поиска мярка \"постоянно задържане под стража\". На 6 февруари, понеделник, Софийски градски съд взе решение да остави Григоров в ареста.
По случая със злоупотребите с дарения, на 2 и 3 февруари, съвместно със служители на Държавната агенция по приходите и Изпълнителната агенция по лекарствата, антимафиотите са претърсили 14 обекта – складове и офиси на фирми.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Софийският апелативен съд освободи от ареста председателя на БЧК д-р Христо Григоров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди