изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:21 EEST
Иван Костов: Назначението на Никола Филчев за посланик в Казахстан е скандално    
НовиниСофия. Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган определиха за посланик в Казахстан сегашния главен прокурор Никола Филчев.

Това противоречи на изявленията на външния министър, че за посланици ще бъдат предлагани само лица от кариерата. Това заяви лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов по време на парламентарния контрол днес, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Костов това назначение е скандално и унижава българската дипломация. То изпращало лош сигнал към приятелска Република Казахстан, която е важен икономически и политически партньор на България. “Едновременно предложението на управляващите разкрива корените на мафията и корупцията в България”, категоричен бе Костов. Според него била сключена “срамна сделка” - дипломатически имунитет за Филчев срещу безнаказаност за неговите политически покровители. “Господарите на Филчев го крият от правосъдието в Казахстан”, заяви Костов.
Според Костов президентът на България трябва да спре назначението и да поиска разследване на деянията на сегашния главен прокурор. От ДСБ предупреждават, че ако Георги Първанов се присъедини към тази сделка, ще се разкрие пред българското общество като \"истинския покровител на Филчев\".
Думите на Костов предизвикаха реакцията на Павел Шопов от “Атака”, който обясни, че през 1998 г. сегашният главен прокурор е бил зам.-министър в правителството на Костов. По думите на Шопов по това време “цял един Висш съдебен съвет” е бил сменен със съдебен закон, за да бъде избран Никола Филчев за главен прокурор. Шопов каза още, че Костов по циничен начин се опитва да избяга от отговорност.
МАРИЯ СТАЛЯНОВА
ИВЕТА ИСТАТКОВА

Агенция “Фокус” припомня:
По неофициална информация на вчерашно закрито заседание на Министерски съвет е бил утвърден списък с имената на новите посланици и било решено Никола Филчев да е новият посланик в Казахстан. Очаква се държавният глава Георги Първанов да издаде указ, за да може Филчев и другите утвърдени имена, да заемат дипломатическите постове.
Мандатът на Никола Филчев изтича на 22 февруари. Тогава встъпва в длъжност новият главен прокурор Борис Велчев.

http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Иван Костов: Назначението на Никола Филчев за посланик в Казахстан е скандално | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди